Balık döneminde neler var?

Bu dönemde Güneş Balık’ta ilerlerken hangi konular gündemimize geliyor, bakalım.

19 Şubat’ta Güneş’in Balık burcuna ilerlediği bu dönemde gündeme gelen konulara baktığımızda dikkat çekici bir Jüpiter ve Yay etkisi görüyoruz. Yay burcu uluslararası bağlamda gelişmeler ve her zaman uzaklar ve ötelerle ilgilidir. Önümüzdeki bir aylık süre içinde, fikirler, ideolojiler ve farklı bakış açıları hız ve hararet kazanırken, biz de hayata daha araştırmacı bir gözle bakabiliriz. İnançlar ve fikir düzeyinde renkli, öğretici ve geliştirici bir dönemdeyiz. Bu gelişmeler medya, akademik konular, genel olarak sosyal medya açısından da hayli renkli olabilir.

Haberin Devamı

Ancak bir yandan da haberci Merkür Balık burcunda Neptün’le birleşmekte. Bu kombinasyon hem çok yaratıcı ve sanatkar olabilmeyi, hem de rasyonel aklımızın darmadağan olmasına neden olabilir. Bu dönemde gerek iletişimde, gerekse organizasyonel konularda sağlam olmayan ve daha çok vaat düzeyinde çok şey var. Haberler ve bilgiler doğru olmadığı için, karmaşık durumlar hata yapmamıza da yol açabilir. Önemli konularda söylenen sözleri kontrol etmek, teyit beklemek gerekli olabilir. Bu karmaşık durumlar kimi zaman toprak, binalar, yerleşim ve sınırlarla ilgili güvenlik konularına da yansıyabilir. Sular ve akıntılar nedeniyle yaşanabilecek baskınlar gündeme gelebilir.

19 Şubat’ta, Güneş Balık burcuna ilerledikten sonra akşam saatlerinde Başak burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Bu dolunay özellikle iyi organize olmak, düşüncelerimizi düzene sokmak ve daha çalışkan olabilmek için önemli farkındalıklar getirmekte. Etkileri 6 Mart’a kadar sürecek olan bu dönemde sağlık, hijyen, hizmet ve çalışma konuları, halkın sağlığı ve düzeni, memurlar ve işçiler açısından önemli gündemler, değişiklikler söz konusu olabilir. Özellikle halkın ihtiyaçlarını ilgilendiren konular, İzmir ve çevresi açısından sıklıkla gündeme gelebilir. Kuşkusuz bu durum yaklaşan yerel seçimlerle de ilgili olacaktır.

6 Mart civarı dikkat çekiyor

5 Mart civarı oldukça ilginç zira 6’sında Balık’ta yeniay gerçekleşirken, Merkür de burcun son derecesinden geri dönecek. Ayrıca 6’sında Uranüs de 7 yıl kalacağı Boğa burcuna girecek. Bugünlerde iletişim, haberler, yolculuklar ve organizasyon içeren işler gerçekten şaşırtıcı ve huzursuz edici olabilir. Kriz içeren durumlar ve bilgiler gündeme gelebilir. 1-8 Mart arasında bu tür karmaşalara, çift durumlara, bitiş ve sonlanmalara dikkat edelim. 5 Mart’tan başlayarak 21 Mart’a kadar sürecek olan dönemde, yine düzen ve organizasyon içeren konular vurgulanıyor. Bu kez yeniay Neptün’le birleşirken, yine çok kaygan, belirsiz, belki ilham veren ancak gerçeklerden uzaklaştırıcı eğilimler söz konusu. Böyle bir dönemde herkesi birden ilgilendiren, evrensel temalar da dikkat çekmekte.

Haberin Devamı

Bu dönemde Uranüs’ün Boğa burcuna girişi de, sarsıcı olabilecek gelişmelere, yeni koşullara işaret ediyor. 2018’den bu yana başlayan bu yeni sürece daha önce değinmiştik. Bu yeni dönemde pratik alanda, uygulamalı konularda daha yaratıcı ve buluşçu olabileceğimiz gibi, alışkanlıklardan ve kalıplardan uzaklaşmak ve aynı zamanda maddi alanda daha farklı yollar düşünmek gerekebilir. İstikrarlı olacağını sandığımız pek çok şeyin hızla değiştiğini göreceğiz.

Haberin Devamı