Balık’ta puslu tutulma

Güneş tutulması önümüzdeki 6 ayla ilgili bilgiler veriyor

Yarın ülkemiz saati ile 17:53’te Balık burcunda gerçekleşecek halkalı Güneş tutulması aslında etkilerini bir süredir gösteriyor. Tutulmanın gölgesi Pasifik Okyanusu’ndan başlayıp Güney Amerika’nın iyice güneyi üzerinden geçerek Afrika’da Angola’ya kadar uzanmakta. Her ne kadar bu tutulmanın gölgesi ülkemizden doğrudan gözlenemese de Balık burcu ülkemiz açısından büyük önem taşımakta. Zira bu çift vücutlu burç (sembolünde zıt yönlere giden iki balık vardır) ülkemiz haritasında yönetimi ve yönü anlatan MC noktasını, devrimleri anlatan Uranüs’ü ve geçmişten gelen unsurları anlatan güney ay düğümünü taşımakta. Bu arada gerçekleşecek tutulmanın (8 derece Balık) özellikle güney ay düğümü derecesine (9 derece Balık) çok yakın gerçekleştiğini farketmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Balık büyük bir yaratıcılık, vizyon ve hayalgücü taşıyan bir burçtur. Ülkemiz haritasında tepe noktada yer alan bu burç büyük potansiyelleri ve aynı zamanda kucaklayıcı hassasiyetleri, pek çok uygarlığı içine alan çok yönlülüğünü ve merhametini açıklamaktadır. Nitekim, ülkemizin doğum öncesi güneş tutulması da Başak’tadır. (hatta Uranüs’le karşı karşıyadır) Bu burçlar hizmeti, anlayış geliştirmeyi, pratik ve teorik yaklaşımların bütünlüğünü anlatır. Balık’ın çift yönlü doğası ülkemizin doğu ile batıyı birleştiren coğrafyasında da anlam bulur. İşte bu dönemde Balık burcundaki tutulmanın güney ay düğümüne çok yakın gerçekleşmesi ülkemizin nasıl bir yön izleyeceği konusunda dalgalanmalar, gidip gelmeler yaratmaktadır. Tutulma etkilerinin özellikle Ağustos ayına kadar çok daha belirgin görüleceği düşünülürse, yılın ilk yarısında oldukça iniş çıkışlı, puslu ve belirsiz bir süreçte ilerleyeceğimiz görülmekte.

Diğer yandan tutulma Balık burcundaki Neptün’le de birleştiği için sözünü ettiğimiz dağınıklık duygusu, yönsüzlük ve çift durumlar daha da güçlenmekte. Dünya astrolojisinde Neptün idealizm, herkesi birleştiren ve farklılıkları ortadan kaldıran yaklaşımlar, dini akımlar, mistisizm, karizmatik, büyüleyici unsurlarla ilişkilidir. Ancak Neptün bir yandan da gerçekçi olamama, kapılma, aldanma ve dolayısıyla hayal kırıklıklarına uğramakla da yakından alakalıdır. Bu nedenle önümüzdeki 6 ayın gelişmeleri içerisinde tutarlı olmayan koşullar, inanma isteği ve etkilere çok açık olma durumu söz konusu. Hatta ülkemizin 2017-2018 yani önümüzdeki dönemde aktif hale gelecek yıllık haritasında da Balık burcu yükselmekte. Kısaca içerisinde olduğumuz bu dönemde akılcı olmayan durumlar, karmaşa ve belirsizlikler ağır basabilir.

Haberin Devamı

Kişisel hayatımızdaki temaları anlamak için Balık burcunun doğum haritamızda hangi evde yer aldığına bakalım. Bu evin konularında karışıklıklar, fazla güvenden ortaya çıkabilecek aldanmalar, aldatılma ya da dağılmalar söz konusu olabilir. Bu tutulma güney ay düğümü yönünde gerçekleştiği için geçmişten kaynaklanan, alışkanlık haline getirdiğimiz, yeteri kadar analiz edemediğimiz ya da ihmalkar davrandığımız durumlar yüzünden bazı sıkıntılar yaşayabiliriz.