Belirsizlikler ve karmaşalar

2018-19 geçişinde yoğun bir Neptün transiti altındayız

Astrolojide Neptün hem ilham ve ruhsallık getiren, hem de yanlış değerlendirmeler ve ihmallere işaret eden bir gezegendir. Grek mitolojisinde okyanuslarla ilişkilendirilen Poseidon (Neptün) sınırsız olmayı, sınır tanımamayı, şekle girmemeyi ve uzun vadede kayaları bile eriten çözücülüğü anlatır. Hollywood gibi bir gezegendir. Ben sık sık Pasiflora etkisi derim. Gevşeten ama sanal, heyecanlandıran ama spekülatif, hayallet kurduran yönleri vardır. Dünya astrolojisinde de Neptün idealizme, vecd hallerine, gerçeklerle pek örtüşmeyen motivasyonlara ve dolayısıyla sık sık hayal kırıklığına uğramaya işaret eder. Neptün ile herşey pembe gözükebilir ve genellikle sanılarla hareket edilir. Ancak gevşeticinin etkisi geçtiğinde somut gerçeklerle (Satürn) yeniden karşılaşırız.

Haberin Devamı

Neptün çok yavaş hareket eden bir gezegen olduğu için (bir burcu 14 yılda geçer) etkileri de belirsiz hatta sinsidir. Neptün farketmeden sızar ve içeri işler. Dolayısı ile kendimizi farketmeden hayallerin ortasında buluruz.

Neptün bu dönemde, ülkemizin doğum haritası üzerinde de etkin bir nokta olan tepe noktası (MC) üzerinde dolanıyor, bir ileri bir geri giderek, değişik defalar (5 kez) dokunuyor. Bu transitin ilk iki vuruşunu bu yılın yaz aylarında deneyimledik. Daha önümüzde 3 vuruş daha var. Bu önemli transitler 2019’da 11 Mart, 19 Ekim ve son olarak 2020’nin 4 Ocak’ında gerçekleşiyor olacak. Doğal olarak sadece belirli tarihleri değil, bu tarihler çevresindeki zaman dilimlerinin Neptün açısından etkin olacağını söyleyebiliriz.

Bir ülkenin doğum haritasında tepe noktası ise genel olarak o ülkenin gittiği yönü, hedefleri ve amaçlarını açıklar. Tepe noktası yönetsel konularla da ilgilidir. Ülkemizin Balık burcundaki tepe noktası her halükarda çift durumlar içinde olmayı, bir köprü görevi görmeyi ve bir o yana bir bu yana doğru ilerlemeyi anlatıyor. Balık aynı zamanda ruhsal temaları ve idealizmi, kabul ediciliği ve açık bir fedakarlığı ama aynı zamanda kurban olmayı da anlatan bir burçtur. Tüm bu göstergeler, içinde bulunduğumuz süreçte, 2020 yılına kadar Neptün’ün getirdiği belirsizlikleri, karmaşaları daha fazla yaşamaya açık durumdayız. Doğal olarak bu güçlü transit yönetimle ilgili konularda çok dikkatli davranmayı ve gerçekçi bir zemin üzerinde kalmayı zorunlu kılıyor.

Haberin Devamı

Önümüzdeki bir yıla dikkat edelim

Özellikle 2018-2019 sürecinde ülkemiz fazlası ile 12. Ev temaları içinde kalacak. Astroloji bu ev gizli kalan koşullar, gizli düşmanlıklar, casus faaliyetleri ve kontrol edilmesi çok zor durumlarla ilişkilidir. Ülkemizin doğum tarihi 29 Ekim olduğu için, söz konusu etkisi üç ay öncesinde farketmeye başlayabiliriz. Bu nedenle, Ağustos’tan sonra gündeme giren yeni gelişmelere dikkat etmek gereği var. Örneğin son zamanlarda ortaya çıkan ve Suudi Arabistan’ın İstanbul konsolosluğunda yaşanan olaylar, Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolması durumu bu tür gizli kapaklı durumların bir tezahürü gibi gözükmekte. Tam da bu nedenle, önümüzdeki bir yıllık süreç için, 2019’un sonbaharına kadar, gizli faaliyetler gösterenlere, casusluk olaylarına ve yıpratıcı olabilecek koşullara özellikle dikkat etmek ve son derece uyanık olmak gerek. Bu süreçte Neptün’ün de yanıltan ve ihmallere yol açabilecek transiti de hesaba katıldığında oldukça karmaşık, sisli ve puslu bir dönemden geçmekteyiz.

Haberin Devamı