Boğa’da yeniay var

Yeniay özellikle bütçemize ve ihtiyaçlarımıza vurgu getiriyor

26 Nisan’da Boğa burcunun 6 derecesinde yeniay gerçekleşiyor. Yılın bu döneminde ekonomik konulara, kaynaklarımıza, elimizdekileri daha iyi değerlendirmeye daha fazla dikkat edebiliriz. İstikrar ve güven arıyoruz. Ancak Balık burcunun son derecesinde kalan Venüs güzellik ve tatmin bulmak konularında hoşnutsuzluklarımız, kriz çıkaran, sıkışıklık yaratan durumlarımız olduğunu anlatıyor. Örneğin evimizde, çevremizde güzellik yaratmak, toprakla, mobilya ya da döşemelerle uğraşmak söz konusu olabilir. Böyle bir dönemde, en azından 11 Mayıs’a kadar estetikle ilgili konularda daha dikkatli olmakta, aceleci davranmamakta fayda var. Zira 3 Mayıs’a kadar da geri harekette olan Merkür böyle bir dönemde daha çok eksikleri görmenin, ufak tefek düzeltmeler yapmanın gerekebileceğini ama önemli anlaşmalara girişmek için erken olduğunu anlatmakta.

Haberin Devamı

Yeniay haritasında yine toprak elementinden Başak burcunun yükseldiğini görmekteyiz. Dolayısıyla özellikle 11 Mayıs’a kadar olan dönemde daha çok detaylarla, organizasyonel işlerle ve işle ilgili konularla ilgileneceğiz. Yükselen burcu Başak, Boğa ve Oğlak olanlar için bu daha iyi organize oldukları, verimli davranabilecekleri bir dönem olabilir. Ancak yükselen Balık’ların, Saka’ların, Koç’ların ve Terazi’lerin uğraştırıcı durumlarla, bazı kriz ya da huzursuzluklarla karşılaşmaları söz konusu olabilir. Yükselen Başak aynı zamanda bu dönemde çalışma hayatına ait konuları ve bu konularda değişiklikleri de gündeme getirmekte. Zihinsel açıdan daha meşgul olacağımız günlerdeyiz. Kafamızda yepyeni düşünceler var ancak bu düşüncelere eşlik eden endişeler, korkular da söz konusu. Cesaretimizi yitirmemeliyiz. Diğer yandan Başak burcunun yükseliyor olması bu dönemde sağlık, diyet ve hijyen konularına da daha duyarlı olabileceğimizi anlatmakta.

Başak burcu yükselirken, haritada Neptün’ü de Balık burcunda, alçalan noktada görüyoruz. Dolayısıyla, bu dönemde her ne kadar düzen ve organizasyon arasak da, yakın ilişkilerimizde ve başkalarında güçlü hayaller peşinde olabiliriz. Yakın beraberliklerde bizi çok etkileyen, dağıtabilen ama bir o kadar da etkisi altına olan koşullar içindeyiz. İlişkilerimizde sınırlarımızı bilmek konusunda daha gerçekçi bir tutum içinde olmak faydalı olacak.

Haberin Devamı

Mars İkizler burcuna ilerledi

Yeniay hemen ardından Ay dün İkizler burcuna ilerleyen mücadele ve savaş gezegeni Mars’la birleşecek Bu hiç de huzurlu bir gösterge değil. Mars’ın bu konumu zihinsel açıdan daha uyanık, sözel olarak daha agresif ve tartışmacı bir ortama işaret demek. Bu dönemde düşünsel konularda daha cesur ama aynı zamanda düşüncesizce hareket eden, daha kırıcı ve huzursuzluk yaratan koşullar karşılaşabiliriz. Çift durumlar, bölünme ve kutuplaşma yaratan konularda tartışmalar var, belki de tartışmalarımız daha fazla çift duruma da yol açabilir. İkizler burcu eğitim, öğrenciler, gazeteciler, medyaya, hareket ve ulaşıma ait konuları anlattığı için, bu günlerde sözünü etiğimiz konularda daha fazla tartışma, iddia ve kazalar söz konusu olabilir. Bu dönemde Merkür’ün de Koç burcunda olduğu düşünülürse, zihinsel konularda daha keskin, iğneleyici ve pek dürüst olmayan motivasyonlarla daha sık karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı