Doğum öncesinin önemi

Her ne kadar astrolojiyi sadece doğum anımızla ilgili sansak da, gerçekte henüz dünyaya gelmeden ortaya çıkan astrolojik göstergelerin de çok önemli bilgiler verdiğini görüyoruz.

Her ne kadar astrolojiyi sadece doğum anımızla ilgili sansak da, gerçekte henüz dünyaya gelmeden ortaya çıkan astrolojik göstergelerin de çok önemli bilgiler verdiğini görüyoruz. Daha önce sizlere doğum öncesindeki güneş tutulmalarının, hayatımız üzerine yansımalarının ne kadar dikkat çekici olduğundan söz etmiş, bu haritaları ruhun haritası olarak değerlendirdiğimi yazmıştım. Zira hepimiz belirli döngüler altında doğduk ve astrolojik haritalarımız da belirli döngülere aittir. Bu döngülerin içinde şüphesiz en dikkat çekeni ve önemli olanı, Güneş ve Ay’ın döngüsüdür. Güneş ve Ay astrolojide “ışıklar” olarak adlandırılır ve bilincin uyanık ve uykuda ya da aktif, pasif yönleri ile ilişkilidir. Bu iki ışık varoluşumuzu, farkındalığımızı yakın biçimde şekillendirir ve doğum anımızda aralarındaki açı, kişisel motivasyonumuz hakkında dikkat çekici bilgiler verir.

Haberin Devamı

Hepimiz belirli döngüler altında doğduğumuz için, doğmadan önce gerçekleşen yeniay ya da dolunay haritaları da, hayatımızda ortaya çıkan koşullar ve kalıplarla ilgili çok açıklayıcı işaretler taşırlar. Tutulmalara benzer şekilde, ben bu haritalara “ruhun elbisesi” adını veriyorum. Bunu sizlere örneklerle açıklamaya çalışacağım. Küçük bir ayrıntı: Doğum haritanızda Ay büyümekte ise yani Güneş’ten daha sonra gelen bir burçta ise, doğum öncesindeki en son yeniay haritasına, Ay küçülmekte ise, gerçekleşen en son dolunay haritasına bakmak gerekir. Söz konusu yeniay ay da dolunay haritaları aslında, o dönemde, o yerde doğmuş pek çok kişinin de ortak olarak sahip olduğu bir harita olacaktır. Nitekim, kendi kişisel haritamız, ancak doğum anında ortaya çıkar. Ancak bu ortak harita, henüz doğmadan önce, özellikle nasıl bir ortama, ne tür bir donanımla geldiğimiz hakkında bilgilerle doludur. Bu nedenle, bu haritalar sanki kişinin sahip olduğu donanımı gibir. Hayat sahnesine kolaylaştırılmış şartlarla mı geliyoruz yoksa daha fazla mücadele ve çatışma mı yaşayacağız, bir takim imkanlar, zenginlikler içine mi doğuyoruz, yoksa kısıtlamalar içinde bir plana mı sahibiz ? İşte doğum öncesi yeniay ya da dolunay haritaları bu tür sorularla ilişkilidir.

Haberin Devamı

Örnekler

Bu tür haritalara bakarken, öncelikle yeniayın ya da dolunayın hangi burçta, hangi evde ve hangi açılar altında gerçekleştiğine bakmak gerekir. Doğal olarak bu haritadaki yükselen burç da çok belirleyici olacaktır. Şahsi çalışmalarımda, yeniay/dolunay haritalarındaki yükselen burcun, doğum haritamızdaki yükselen burç kadar önemli olduğunu gördüm. Örnek olarak, Devrimci Che Guevara’nın doğum öncesi dolunay haritasında Ay’ın Akrep burcunun ortasında, Yengeç burcundaki Pluton ve Balık burcundaki savaş gezegeni Mars’la büyük bir üçgen açı içerisinde olduğunu görürüz. Erken yaşta politik görüşlerle karşılaşan Guevara, kendini adayacağı (Balık) bir mücadele donanımı ile hayata gelmişti. Başka bir örnek, Modacı Christian Dior’un doğum öncesi yeniayı Oğlak burcunda, iş ve emek evi olan 6. Evde yer alıyor. Oğlak burcunun net hatları ve klasik görünümü, savaş sonrası ekonomik gerçekleri yansıtan çizgisi Oğlak burcunun gerçekçi özellikleri ile paralellik gösterir. Dikkat çekici film müzikleri bestecisi Ennio Morricone’un doğum öncesi dolunayı ise Boğa burcunda, 10. Evde, Jüpiter’le birleşirken, Neptün’le de üçgen açıdadır. Bu onun zengin ve sanatsal değeri yüksek, verimli çalışmalarının bir göstergesidir. Kısaca, doğum öncesi yeniay ve dolunay haritaları hayat kapasitemiz ve donanımımız hakkında şaşırtıcı bilgiler verirler.

Haberin Devamı