Haritamızda Koç burcu

Her ay bir burcu ele alarak harita yorumunda bazı ipuçları vereceğiz.

Burçlar farklı coğrafyalar gibidir. Her burç bir diğerinden farklı bir atmosfere, iklime ve koşullara işaret eder. Koç burçlar kuşağının ilk burcudur, bu nedenle astrolojik haritamızın hangi evinde yer alıyor ise, o evin konularına yüksek bir enerji ile birlikte, mücadele, hayatta kalma savaşı ve dinamizm getirir. Koç burcunun olduğu evin konularında ister istemez daha girişken, gürültülü ve sabırsız olabiliriz. Koç karşı tarafı düşünmeden hareket eden, hemen ortaya çıkan, rekabetçi, ilişkilerde yardımlaşmak ya da diplomasi kurmak yönünde zorlanan bir burçtur. Eğer haritanızda Koç burcunda çok fazla gezegen var ise, dengeli olmayı ve kontrollü olmayı öğrenmek durumundasınız demektir.

Haberin Devamı

Eğer Koç burcunda doğmuşsanız, başka bir deyişle Güneş’iniz Koç burcunda ise, bu size doğal liderlik yeteneği, sıcaklık, samimiyet ve girişkenlik verecektir. Eğer Güneş rahat bir evde ise (6., 8., ya da 12. evlerin dışındaki evler) Koç’un doğallığını, yeni fikirlerini ve cesaretini daha kolay ifade edebilirsiniz. Eğer gündüz doğmuş iseniz bu özellikler çok daha dikkat çekici olabilir. Kuşkusuz Güneş’iniz yaptığı açılar da onun ifade biçimini etkileyecektir.

Ay’ınız Koç’ta ise başkalarına ilham veren, sıcakkanlı, evde, aile içinde baskın, çok hareketli, yerinde duramayan, biraz huzursuz birisi olabilirsiniz. Duygusal nedenlerle kolayca parlayabilirsiniz. Bağımsız kalmak ve fiziksel bir canlılık içinde olmak sizin için önemlidir. Klasik anne tarzından çok cesaret veren, rekabete özendiren ve daha talepkar ya da bağımsız bir anne olabilirsiniz. Merkür Koç’ta ise bu buluşçu bir zekaya, düşüncelerde girişkenliğe ve rekabete işaret edebilir. Fikirlerinizle harekete geçirebilir, anlık, orijinal fikirlerle ortaya çıkabilirsiniz. Düşüncelerinizi açık, doğrudan, dürüst biçimde kimi zamanda kavga ederek sergileyebilirsiniz. Venüs ise bu burçta zararlı durumdadır ve aşk konusunu fazla hızlı, hararetli ve heyecanlı hale getirir. Aşkta bencillik, düşüncesizlik ya da macera arayışı olabilir. Şıpsevdi olma ihtimali yüksektir. Aşkı saman alevi gibi yaşayıp tüketme eğilimi olabilir. Aşkta samimi, girişken ve fetheden tutumlar vardır. Eğer gündüz doğmuş iseniz, bu ilişkilerde tutunamama ve istikrarsızlık kaynağı olabilir.

Haberin Devamı

Mars ise bu burçta yönetici olduğu için enerjik, canlı, girişken ve mücadeleci bir tutum getirir. Mekanik yetenekler yanında hızlı karar verme, fiziksel güç, kas gücü ve sabırsızlık getirebilir. Kolay öfkelenme ve kolay yatışma vardır. Ancak gündüz doğanlar bu konumda daha kavgacı, aceleci ve düşüncesiz de davranıyor olabilirler. Jüpiter yetenekleri, büyümeyi ve zenginleşmeyi anlattığı için, Koç burcunda Jüpiter liderlik yeteneği, buluşçuluk, pozitif heyecan ve hayatta kalma ve başarılı olma yönünde büyük bir kararlılık, yaşam enerjisi ve samimiyet getirir. Bu kişiler, özellikle gündüz doğanlar doğal bir karizma ve sıfırdan başlayabilme gücüne sahiptirler.

Satürn ise Koç’ta düşük durumda olduğu için, sıklıkla erken yaşlarda gelen yüklere, sorumluluklara işaret eder. Çocukluktan itibaren kendinden fazla şey talep edildiğini düşünerek erken yaşta sertleşebilir ve kendilerini gevşetemeyebilirler. İleride güçlü bir yönetici veya lider olabilirler ancak sürekli bir mücadele ve savaş teması söz konusu olabilir. Sabırsızlıkları yüzünden sert bir karakter olabilirler.

Haberin Devamı

Yükselen burçları Koç olanlar ise genel olarak fiziksel açıdan enerjik ve güçlü, daha eril yapıda, samimi, hızlı karar veren, sabırsız, liderlik edebilen, tek yönlü düşünen, sıcakkanlı ancak baskın karakterler olabilirler. Haritada Mars’ın konumu, hangi burçta/evde olduğu ve yaptığı açılar daha çok bilgi verebilir. Örneğin Mars İkizler’de ise bu daha zihinsel yollardan, Oğlak’ta ise daha somut, sorumluluk ve iş hayatı ile kendini gösterecektir.