Hayatımıza giren ani değişiklikler

Uranüs’ün Boğa transitini nasıl daha olumlu hale getirebiliriz?

Oldukça yakın bir tarihte, 6 Mart’ta Uranüs toprak elementinin sabit burcu Boğa burcuna ilerlemiş olacak ve bu uzun transiti 2026 yılına kadar sürecek. Kuşkusuz böylesine uzun bir sürede hayatımızda pek çok değişiklik bekleyebiliriz. Aslına bakarsanız, geçen yıl Uranüs bir süreliğine de olsa Boğa’ya ilerlediğinde bunun kısa bir provasını yaptık. Boğa burcu kalıcı ve istikrarlı durumları, güven ve değişmezliği anlatırken, Uranüs tam tersi özelliklere sahiptir. Uranüs aniden değiştiren, varolan düzeni bozan ve bizi alışılmış konfor alanımızdan çıkaran nitelikler gösterir. Uranüs değişimi, yenilenmeyi ve sürekli güncel kalabilmeyi de anlatır. Doğal olarak, bu durumda, önümüzdeki yedi yıllık süreç içinde Uranüs bizden oturduğumuz yerden kalkmayı, şimdiye kadar nerede ise, hiç değişikliğe gitmediğimiz, hatta köklü alışkanlıklar edindiğimiz alanlarda bir dizi alt üst edici durumlar getirmeye başlıyor olacak, hatta bunun işaretlerini 2018’de görmeye başladık bile. Bu yazıda size yükselen burcunuzun niteliğine göre bazı ipuçları vermeye çalışacağım.

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz sabit nitelikte bir burç ise (Boğa, Aslan, Akrep ya da Saka) Uranüs’ün getiridiği bu hareketliliği ve değişimi cepheden yani tam karşınızdan, direkt olarak alıyorsunuz demektir. Sabit nitelikteki burçlar alışkanlıklarına en fazla bağlı olan, değişime gitmek için büyük enerji gerektiren, çoğu zaman direnen ve inat eden burçlardır. Uranüs’ün geçtiği evin konularına da bağlı olarak, bu süreçte, yeniliklere direnmemek ve değişimin kendisi olmak için daha bilinçli bir çaba içerisine girmeniz daha doğru olacaktır. Boğa’lar kendi kimliklerinde, kişiliklerinde, isteklerinde ve ilişkilerinde, Aslan’lar iş hayatında ve statülerini ilgilendiren konularda, Akrep’ler özellikle evlilik ve ortaklıklarda, Saka’lar ise ev, yerleşim, aile ve bağlı oldukları kökleri ile ilgili konularda bu değişimi bizzat kendileri isteyerek ve yöneterek oturmuş oldukları sağlam ve ama artık sıkıcı olmuş zeminden ayrılabilirler. Bu her ne kadar önceleri rahatsızlık ya da şok etkisi yaratan bir süreç olsa da, kendilerini daha özgür ve kısıtlamalardan kurtulmuş hissedebilecekleri yepyeni bir dönem anlamına gelmekte.

Haberin Devamı

Eğer yükseleniniz öncü bir burç ise (Koç, Yengeç, Terazi ya da Oğlak) Uranüs’ün etkisi daha çok kaynaklarınız, maddi konular, ortak ve sosyal konular içinde daha fazla dikkat çekecektir. Bu burçlar Uranüs-Boğa transiti süresince sahip oldukları kaynakları çok daha farklı yollardan değerlendirmeye başlayabilirler. Finansal konular,yatırımlar daha fazla sürpriz ve yeniliklera adapte olma ihtiyacı getirecektir. Koç’lar yeni kazanç yolları ve yetenekleri farklı alanlarda değerlendirme imkanı, Yengeç’ler özellikle sosyal alanda ve grup çalışmaları içinde yeni gruplar, hedefler ve beklentiler içinde, Terazi’ler ortaklı konular, eşin maddi durumu ya da miras, yatırımlar ve kredilerle ilgili konularda, Oğlak’lar ise yaratıcı alanda, spekülatif konular ve belki çocukları ile ilgili alanlarda daha bağımsız ya da beklenmedik gündemleri ele almak durumunda olacaklar.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz değişken bir burç ise (İkizler, Başak, Yay veya Balık) bu kez Uranüs’ün temsil ettiği değişimi maddi konulardan çok zihinsel alanda, iletişim içinde, eğitsel ya da düşünsel konularda daha fazla görebilirsiniz. Bu durum özellikle zekanızı nasıl kullandığınız ve hayata bakış açınız önemli bir rol oynayacaktır. İkizler için bu durum beklenmedik koşullara hazırlıklı olmak ve her zamanki gibi esnek ve daha kabullenici bir tavır sergilemek, Başak’lar için yabancılarla ve uzaklarla ilişkilerde ve yüksek eğitim alanında, belki medya ile ilgili konularda farklı fikirlere, görüşlere açık durabilmek, Yay’lar için özellikle çalışma hayatında yeni koşullar, yeni yöntemler içinde esneklik kazanabilmek, sağlık ve düzen konularında daha uyanık olabilmek, Balık’lar ise eğitimde, konuşurken, yazarken ve kendini ifade ederken, yakın çevreleri ile ilişkilerinde farklı ve şaşırtıcı fikirlere, değişikliklere açık durmak gereği içinde olacaklardır.

Kısaca Uranüs, 2026’ya kadar olan Boğa transitinde şimdiye kadar hep aynı kalmış ve değişmeyeceğini sandığımız konular, kişiler ve yaklaşımlar üzerinde temelli değişikliklere ve yenilikler getirirken, değişmemekte ısrar etmek ve direnç göstermek yerine daha uyanık, esnek ve sonuçta, daha yaratıcı ve özgür olabileceğimiz fırsatlar getiriyor olacak.