Hayatımıza yön veren unsurlar

Harita yorumunda belirli noktalar büyük önem taşır

Astrolojik haritamızda belirli unsurlar hayatımızda bize yön veren, motive eden, harekete geçiren özellikler taşırlar. Bir haritayı yorumlarken, kişiyi geleceğe götüren yönelimleri tanımlayabilmemiz için bu unsurlara özellikle dikkat etmeliyiz. Sizi eyleme çağıran, bir adım atmanıza işaret eden bu yerleri anladığımızda, yorumumuza dinamizm ve aynı zamanda üzerinde düşünebileceğimiz bir hikaye eklemiş oluruz.

Kuşkusuz bu unsurların en başında Güneş geliyor. Popüler astrolojide “özburcumuz” olarak geçen bu burç temelde varoluşumuzu, bilincimizi, bu dünyada aktif bir biçimde neler yapmak için geldiğimizle ilgili bilgileri açıklar. Bir Koç için bu liderlik ve cesarettir, bir Boğa için tatmin, istikrar ve huzur ya da bir İkizler için hareket, merak ve zihinsel paylaşımdır. Astrolojik haritaya bakarken diğer önemli bir unsur Mars gezegenidir. Mars bizi neyin tetiklediğini, kışkırttığını ve mücadele etmeye sürüklediğini gösterir. Örneğin, Mars Yay burcunda ise bu inançlar, sosyal görüşler ve ideolojiler iken Oğlak’ta bu düzen ve disiplin kurma, kurumsal çabalar ve yükselme hırsı şeklinde olacaktır. Eğer haritamızda Mars’ı anlarsak, motivasyonlarımızla ilgili önemli bilgiler elde ederiz. Mars hayatımıza hareket ve yön katan güçlerden birisidir ve zorlayıcı özellikleri ile yıpratıcı da olabilir.

Haberin Devamı

Doğal olarak yükselen burcumuz en önemli referans noktamızdır. Hayatımızın dümeni olan bu alan, doğum anından itibaren çevremizle nasıl bir etkileşim içinde olduğumuzu anlatır, dolayısıyla genel yönelimimiz hakkında bilgi verir ancak haritamızdaki Tepe noktası da (MC) bizi geleceğe taşıyan ilham ve hevesleri açıklar. Yükselen burç dümen ise, bu nokta geminin ucunun nereye yönelik olduğunu anlatır. Haritamızda tepe noktasındaki burca, bu burcun yöneticisinin nerede durduğuna bakarak, isteklerimiz, gelecek vizyonumuz ve hayatta varmak istediğimiz şeyler hakkında bilgiler bulabiliriz. Örneğin tepe noktası Yengeç’te aile kurmak, korumak ve hassasiyet göstermek, Aslan’da güçlü bir yöneticisi ve dikkat çeken yaratıcı bir kişi olmak, kumanda etmek, Başak’ta mükemmel bir hizmet ve uzmanlaşmak gibi.

Haberin Devamı

Ruh noktası

Tüm bunların yanında, niyetlerimizi, girişim ve yönelimlerimizi anlatan Ruh noktası gelecek yönelimlerimizi anlamak açısından çok önemli bir noktadır. Bu nokta, şans noktasının yükselen-aqlçalan eksenine göre simetrisinde bulunur. Nitekim formulü şans noktasının tersi şeklindedir. (Gündüz haritasında, Yük. Burç+Güneş-Ay, Gece haritasında Yük. Burç+Ay-Güneş) Örneğin ruh noktası Terazi’de olan birisinin motivasyonlarında denge yaratmak, estetik ve ilişkiler dikkat çeker. (Leonardo da Vinci, Venüs Boğa’da). Oğlak’ta idare, yönetim ve tepede olma isteği olabilir. (Orhan Pamuk), Aslan’da dikkat çekme, parlama, sahnede olma olabilir. (Madonna)

Özetle, astrolojik haritamızı yorumlarken, onu durağan bir yapı olarak değil, bizi geleceğe götüren itilimlerini keşfederek bu unsurlara bakarak incelemek, yorumlarımıza önemli bir derinlik getirecek, ete kemiğe büründürecektir.