Karışık bir yeniay geliyor

6 Mart her açıdan ilginç bir tarih olacak

Bu hafta Çarşamba günü Balık burcunda yeniay gerçekleşecek. Önümüzdeki iki hafta boyunca, ilkbaharın başlayacağı 21 Mart’a kadar etkin olacak bu yeniay son derece karışık, karmaşık koşullar getirmekte. 6 Mart son derece dikkat çekici bir tarih, zira aynı gün Uranüs uzun süre kalacağı Boğa burcuna girerken, Merkür de bir gün önce yine Balık’ta geri hareketine başlamış olacak. Böyle bir zamanda alışılmamış durumlar, yolundan çıkan, mantık dışı durumlar beklemeliyiz. Neptün’le birleşen yeniay bu süreci hem karışık, hem yaratıcı, hem de tehlikeli kılmakta. Zira Neptün sınırları aşan, ötelere giden, günlük yaşamımıza pek sığmayan durumları anlatır. Bu yeniay hayal gücü ile çalışan, ilham bekleyen, hayal kuran kişiler için son derece verimli olabilir. Ancak günlük gerçekler ve bir düzen içinde kalmaya çalışanlar için bu dönemde çok fazla belirsizlik ya da güven veremeyen koşullar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

15’inde Merkür Güneş’le iç kavuşum yapacak, önümüzdeki dönem sezgisel yeteneklerimizi ve içimize doğan düşünceleri geliştirebileceğimiz günlerdeyiz. Böyle zamanlarda semboller, işaretler ve ilginç düşünceler zihin dünyamızı kaplayabilir ve biz de bu işaretler üzerinden yaratıcı bağlantılar kurabiliriz. Belki düşüncelerimiz tasarı aşamasında kalabilir ve çok da gerçekçi olmayabilir ancak kendi iç dünyamızda çok şey bulabiliriz. Hesap kitap işlerinde ise çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu dönemde, net olmayan durumların yanı sıra başkalarından beklentilerimizde de uyanık olmalıyız. Pek çok şey vaat aşamasında son derece parlak ve çekici gözükebilir. Ancak verilen sözlerin karşılığı olmadığı durumlar da olabilir. Özellikle yükselen burcu İkizler, Başak, Yay ve Balık olanlar bu dönemde iletişimde ve görüşmelerde fazladan dikkatli olmalılar.

Yükselen burcunuza bazı temalar

6 Mart’taki yeniay haritasında Başak burcunun yükseldiğini görüyoruz. Bu dönemde, organizasyon, dikkat ve özen gösterilmesi gereken işlere vurgular artıyor. Böyle zamanlarda sağlık ve düzen konusunda karmaşalar, yanlışlıklar gündeme gelebilir. 21 Mart’a kadar olan dönemde, yükselen Koç’lar yukarıda sözünü ettiğimiz durumlara, iş hayatında değişen ve akışta kalınması gereken durumlara özellikle dikkat ederken, Boğa’lar gerek aşkta, yaratıcı alanda, çocuklarla ilgili uğraşlarda ya da arkadaşlıklar içinde, İkizler özellikle işte ve evde, tanınırlıkları ve sorumlulukları ile ilgili konularda, Yengeç’ler zihinsel alanda, uzaklarla ilgili işlerde, eğitimde, Aslan’lar parasal işlerde, krediler ya da ortaklı işlerde, Başak’lar gerek sağlık, düzen, gerekse ilişkiler boyutunda, Terazi’ler hizmet, sağlık ve kabullenme gerektiren durumlarda, Akrep’ler arkadaşlıklar içinde, işle ilgili planlarında ve kendilerini kaptırdıkları konularda, Yay’lar iş ve sorumluluklar alanında ve eve yönelik fedakarlıklarda, Oğlak’lar düşüncelerinde, uzaklarla ilgili işler ve görüşmelerinde, Saka’lar düzen, sağlık konuları ve bir takım endişe içeren durumlar içinde, Balık’lar ise olaylara bakış açılarında, yeni adımlar ve başlangıç aşamasında olan şeyler içinde biraz daha özenli, tutarlı ve ama bir yandan da esnek olmaya özen gösterebilirler.

Haberin Devamı