Mars gerilemesi başlıyor

Bu yaz astrolojik açıdan oldukça hareketli ve şaşırtıcı görünümler sergiliyor.

Bu yaz astrolojik açıdan oldukça hareketli ve şaşırtıcı görünümler sergiliyor. İyice yavaşlayan Mars birkaç gün içerisinde duraklayacak ve 27 Haziran’da geri gitmeye başlayacak. Mars’ın bu hareketi 27 Ağustos’a kadar sürecek. Bu yaz 13 Temmuz’da Yengeç burcunda bir Güneş tutulması, 27 Temmuz’da saka burcunda bir Ay tutulması ve ardından 11 Ağustos’ta da Aslan burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Merkür de 26 Temmuz – 19 Ağustos aralığında Aslan burcunda geriliyor olacak. Doğal olarak bu görünümler acele edilmemesini ve pek çok değişiklik karşısında daha az risk alarak ilerlemenin daha doğru bir yaklaşım olacağını bize anlatmakta.

Haberin Devamı

Mücadele ve girişim gezegeni Mars gerilerken, önemli atılımlardan, risk içeren durumlardan uzak durmak, en azından yavaşlamak uygun bir yaklaşım olacaktır. Kuşkusuz kimi zaman elde olmayan acil nedenler bizi zorunlu olarak eyleme geçmeye, kritik kararlar almaya zorlayabilir. Örneğin zaruri bir ameliyat söz konusu olabilir. Ancak kendi seçimlerimizle bazı riskli kararları erteleyebiliyor isek, gereksiz ve aceleci adımlardan kaçınmaya bakalım. Zira Mars kışkırtan ve acelecilik getiren yapıda bir güçtür. Özellikle 27 Haziran – 27 Ağustos aralığında Mars’ın astrolojik haritamızda gerilediği evin konularına, bu durumda Saka ve Oğlak burçları oluyor, özellikle dikkat etmemiz gerekecek. Mars gerilerken, tartışmalar, düşmanlık ve çekişme içeren konularda fazladan dikkatli olmalı ve enerjimizi olumsuz ya da yıkıcı yönde kullanmamaya, tartışmalardan uzakta durmaya, daha sakin kalmaya dikkat etmeliyiz.

Mars bu süreçte Saka burcundaki güney ay düğümü ile ilk birleşimini 14 Haziran’da yapmıştı. Önümüzdeki günlerde, iki tutulmanın arasında 18 Temmuz’da geri harekette iken yeniden birleşecekler. Özellikle bu tarihlerde yorucu koşullar, şanssızlıklar ve kontrol edilemeyen durumlar söz konusu olabilir. Bu nedenle haritanızda Saka burcunun olduğu evin konularına özellikle önem vermek, bu konularda sakin ve dengeli kalmak gerekebilir. Mars düzeldikten sonra 22 Eylül’de gerçekleşecek son birleşimde ise bu süreçte yaşadıklarımızın sonuçlarını daha iyi farkedebilir, önemli dersler çıkarabiliriz.

Haberin Devamı

Önemli kararları revize etmek gerekecek

Bu yaz Saka burcunun konularına da özen gösterelim. Bu burç hava elementinden olduğu için, düşüncelerimizde daha katı, sert ve yıkıcı olma eğiliminde olabiliriz. Gruplar, arkadaşlıklar, sosyal konularda gerginlikler yanında kişisel alanda, aşırı gurur ya da kişilik çatışma içerebilecek durumlara dikkat etmek gerekebilir. Hava elementi iletişim, ulaşım ve teknolojik konularla da ilgili olduğu için, bu dönemde sosyal medyada, basında ve genel olarak teknik konularda, uzay çalışmalarında pek çok ani ve sarsıcı durumlar, riskli gelişmeler dikkat çekebilir.

İş hayatında önemli projeleri yakından gözlemek, yavaşlamak ve önemli değişikliklerden kaçınmak daha yararlı olacak. Değiştirmek istediğimiz bir konuda aceleci davranırsak, daha büyük ziyanlara girebiliriz. Böyle zamanlarda yavaşlamak, olayları uzaktan izlemek, sadece arzularla karar vermemek daha yerinde bir davranış olacaktır. 13 Temmuz’da Yengeç burcundaki Güneş tutulması Pluton’la karşıt durduğu için, bu dönemde ailevi alanda ve kendimizi güvende hissetmek istediğimiz durumlarda korkular, baskı ve endişeler öne çıkabilir. 11 Ağustos’taki Güneş tutulması civarında da Merkür gerilediği için, hesapta olmayan değişiklikler, abartılı tepkiler ve kişisel gücümüzü, kendimize olan inancımızı test eden koşullar içinde olabiliriz. Kısaca plan ve hedeflerimizi zorunlu olarak revize etmemiz gereken bir döneme doğru ilerlemekteyiz.

Haberin Devamı