Oğlak’ta yeniay neler getiriyor ?

Bugünlerde Oğlak burcunda dikkat çekici bir gezegen birikimi var.

Bugünlerde Oğlak burcunda dikkat çekici bir gezegen birikimi var. Çarşamba günü, 17’sinde bu burçta yeniay gerçeklişiyor olacak. Bu nedenle, Oğlak burcunun sembolünde yer alan konu ve temalar daha güçlü bir şekilde gündeme gelmeye başlıyor. Kurallar, disiplin, dersler, kısıtlamalar ve geçmişi, gelenekleri ilgilendiren konular önem kazanmakta. Bu burcun yöneticisi Satürn aynı zamanda karmanın da yöneticisi sayılır. Ne ekersen onu biçersin Satürn’ü anlatan bir deyiştir. Bu dönemde yoğun Satürn temaları altında, daha önce gerçekleştirdiğimiz edimlerin olumlu ya da olumsuz sonuçlarını görmeye, idrak etmeye başlayabiliriz. Eğer belirli bir konuda çok çaba sarfetmişsek, Satürn karşılığını verecektir. Tersine, yeteri kadar özen göstermediğimiz, önem vermediğimiz, ihmal ettiğimiz konular var ise, bu konularda tıkanma, engellenme ve başarısızlık duygusu gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Kuşkusuz bu yeniay, tüm öncü burçları (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) güçlü bir şekilde tetikliyor olacak. Diğer yandan yeniay derecesi Oğlak burcunun sonundaki Venüs’le de birleşmekte. Dolayısıyla, bugünlerde ilişkilerden beklentilerimiz daha hassas ve kritik hale geliyor. Aynı zamanda iş hayatında ilişkiler, ilişkiler yolu ile statü ve iş konuları, aşk hayatımıza daha ciddi ve gerçekçi bir şekilde bakmaya eğilimli olduğumuz durumlar öne çıkmakta. Ancak yakın beraberliklerde koşullar daha dengesiz ve sürprizlere de açık olabilir. Böyle zamanlarda ilişkilerimizi, arkadaşlıklarımızı istikrarlı tutmak pek kolay olmayabilir. Diğer yandan estetik konularla, güzellikle uğraşıyorsak, ilginç tasarımlar ve düzenlemeler yapabiliriz.

Ulkemize göre bakıldığında, yeniay haritasında Yay burcunun yükseldiğini görmekteyiz. Kazançlar ve para evine düşen yeniay önümüzdeki iki hafta boyunca ekonomik konularla, paramızın değeri ile daha fazla ilgilenmek durumunda olabileceğimizi gösteriyor. Bu konularda sıkı elli ve gerçekçi olmak durumundayız. Kaynak ve destek bulmak için ciddi adımlar gündeme gelebilir. Diğer yandan Yay burcu hangi evinizde ise, o evle ilgili konuların da sizin açınızdan dikkat çekici olacağını söyleyebiliriz. Bunu anlamanız için yükselen burcunuzdan Yay’a kadar sayabilirsiniz. Örneğin haritanızda Başak burcu yükseliyor ise, Yay 4. burç olacaktır, bu durumda 4. ev konuları olan, ev, aile, toprak ve güvenlik konuları ile daha çok ilgilenmek gereği duyabilirsiniz. Ancak bu dönemde, Jüpiter Akrep’te olduğu için ilgili konularda elde olmayan nedenler, kontrol dışı durumlar, huzursuzluklar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

İlişkiler özen istiyor

Ocak ayının ikinci yarısında ilişkilerimize ve aşk hayatımıza daha çok özen göstermemiz gereken koşullar var. 31 Ocak’a kadar sürecek olan bu dönemde, önce Venüs, ardından Güneş Saka burcuna ilerleyecekler. Bu yeni dönemde ilişkilerimizde daha bağımsız ve sosyal olmaya eğilebiliriz. Arkadaşlıklar, gruplar, gelecek yönünde beklentilerimiz hayatımıza yenilikler getirebilir. 20 Ocak civarında hayalgücü içeren çalışmalarda daha başarılı olabiliriz. Özellikle 25 Ocak’ta düşüncelerimizi planlamak ve geliştirmek için imkanlar bulabiliriz. Ancak ay sonu yaklaştıkça, 31 Ocak’ta gerçekleşecek Ay tutulmasının da etkileri gündeme gelecek. Dolayısıyla, Ocak ayının son günlerinde aşkta ve arkadaşlıklarda önemli sorgulamalar, daha kırılgan dengeler söz konusu olabilir. Karşımızdakilerden beklentilerimizde daha gerçekçi ve dengeli olmamız gereken günlere doğru ilerliyor olacağız.

Haberin Devamı