Geçtiğimiz hafta sizlere ihtiyaçlarımızdan, mutluluk arayışımızdan söz etmiştim.

Geçtiğimiz hafta sizlere ihtiyaçlarımızdan, mutluluk arayışımızdan söz etmiştim. Bu hafta ise ruhun yüklerinden, bu fiziksel dünyada kısıtlanarak aldığımız derslerden bahsedeceğim. Eski Türkçe’de en uzakta anlamına gelen Zuhal, diğer adı ile Satürn, eski kozmolojide en uçta, sınırda olan gezegen olarak bilinirdi. Bu bakımdan Satürn, yıldızlara giden yolda en son durak ve en son ders olarak değerlendirilirdi. Astrolojik açıdan bu gezegen ruhun derslerini, bu hayatta öğrenmemiz, inşa etmemiz gereken somut konuları gösterir. Satürn aynı zamanda yaşlılığı ve olgunluğu da temsil eder. Olumlu anlamda bu deneyim yolu ile yaşayarak, ilk elden öğrenerek, yaparak bilgelik kazanmaktır ki bundan daha iyi bir öğrenim yolu yoktur. Kuşkusuz Satürn kısıtlamalar, korkular ve özellikle eksik olmak duygusu üzerinden çalıştığı için pek keyifle bakılan bir gezegen olmamıştır. Ancak baklava börek yiyerek aydınlanamayacağımız için, acı çekerek, kısıtlanarak ders almak Satürn sürecinin en belirgin yönüdür. Satürn aynı zamanda yaklaşık 30 yıla yakın dönüş süresi ile hayatımızı 30-60-90 olarak üç döneme ayırır.

Haberin Devamı

Astrolojik haritanızda Satürn’ün bulunduğu burç ve ev bu olgunlaşma dersleri ile ilgili önemli bilgiler verir. Daha detayda diğer gezegenlerle yaptığı açılara da bakılmalıdır. Bu aşamada rehber olması için, Satürn’ün burçlarda getirdiği olgunlaşma temalarına kısa kısa değineceğim.

Satürn Koç’ta aceleci olmamayı öğrenmek durumundadır. Bu konum çoğunlukla erken yaşlarda gelen sorumluluklara işaret eder ve hayatta tek başına kalma cesaretini geliştirmemizi öğretir. Getirdiği dersler oldukça sert ve yorucudur, sonuçta kişiyi lider kılabilir. (M. Kemal Atatürk) Boğa’da uzun vadede güven ve tatmin sağlayabilecek maddi ve güzel değerler inşa etmeye, istikrar gereğine vurgu yapar. Kişiye sahip olduğu değerler ve parasal konularda fazla endişe getirebilir. (Vincent van Gogh) İkizler’de erken yaşta eğitim ve zekasını kullanma arzusu ve ciddi düşünce kapasitesi getirir. Kendini ifade etmek, öğrenmek ve öğretmek hayat boyu kişi için geliştirebileceği nitelikler olur. Eğitimi ciddiye alır. (Oscar Wilde) Yengeç’te aileden ve evden, anneden kaynaklanan sorunlar kişinin kariyerinde engeller oluşturabilir. Kişi istikrar elde etmekte zorlanır. Ailevi ya da ülkeye ait nedenler kısıtlayıcı olabilir. Fazla endişelidir. (Edith Piaf) Aslan’da dikkat çekmek, sahnede ve güçlü olmak kişi için önemlidir. Beğenilmek en zayıf yönleri olabilir. Lider, yönetici, sanatçı olabilirler ancak fazla katılaşma riskleri vardır. (Adolf Hitler) Başak’ta kişiyi uzman ve dikkatli bir çalışan yapar. Teknik alanda son derece başarılıdır ancak özgüven problemi yaşayabilirler. Kimi zaman sağlık ve uygun işi bulamama sıkıntıları gündeme gelebilir. Hesaplamada iyidirler. (Kemal Derviş)

Haberin Devamı

Satürn Terazi’de dengeli bir akılcılığı, ilişkileri diplomatik şekilde kullanabilmeyi ve sanatsal konuları inşa eder. Sorumluluk almaktan çekinmezler. Mantıklı çözümler ararlar. İlişkiler ve evlilik fazladan sorumluluk ya da kısıtlama getirebilir. (Leonardo da Vinci) Satürn Akrep’te güçlü ve kontrol edici olmayı öğrenirler. Bu konum duyguları kontrol altında tutmaya ve sertleşmeye neden olabilir. Baskı kuran bir yönleri vardır. Finansal ve araştırma konularında dikkat çekebilirler. (Bill Gates) Yay’da hayatı anlama ve sorgulama konusunda test altındadırlar. Felsefi konular, akademik, dini ve sosyal fikirlerde bilgi sahibidirler ancak inançlar alanında kısıtlanmış/yetersiz hissedebilirler. (Che Guevara) Oğlak’ta erken yaşta sorumluluk altına girebilir ve uzun vadeli projelerde, teknik konularda, devlet, toprak ve inşaat alanlarında çalışabilirler. Fazla gelenekçi, katı ve acımasız olma eğilimindedirler. (Mustafa Koç) Saka’da akılcı, bilimsel ve ilkeli bir yapıları vardır. Sosyal alanda katkı sağlamak isteyebilirler. Akademik alanda, bilimsel konularda başarılı olabilirler ancak esnek değillerdir. (Friedrich Nietzsche), Balık’ta erken yaşlarda güvensizlik ve dağınıklık yaşayabilirler. İş hayatında ruhsal tatmini ön planda tutarlar. Hayaller önemlidir. Bu hayatta ancak kabullenme yoluyla kendilerini geliştirebilirler. Felsefi, dini, ruhsal konulara derin ilgi duyarlar. Kendilerini kurban etme riskleri olabilir. (Papa Francis I)

Haberin Devamı

Kısaca özetlemek gerekirse Satürn ruhsal terbiye ve olgunlaşma yönünde astrolojik haritamızın en önemli göstergelerinden birisidir. Satürn’ün bulunduğu burç ve evin konuların kendimizi ömür boyu süren bir gerçekleştirme yolunda en önemli dersler ve imkanlarla karşılaşırız.