Saka burcunda gökyüzü

Güneş Saka (Kova) burcuna ilerlerken, 19 Şubat’a kadar, bu dönemdeki gezegen hareketlerine bir bakalım.

Düşünceler, iletişim ve hareket

İletişim ve hareket gezegeni Merkür oldukça hızlı ilerliyor ve 31 Ocak’a kadar da Oğlak burcunda kalıyor. Merkür’ün bu konumu iş hayatına yönelik, gerçekçi ve planlı olmak için gayet uygun. Düşünce ve planlarımızda daha kurallı ve disiplin olabiliriz. 24-25 Ocak günlerinde özellikle büyük işler, fırsatlar ve iletişimde derinlemesine inmek için konsantrasyon var. 28 Ocak’ta ise planlar ve fikirler istikrarımızı bozabilir ya da en azından daha farklı bir bakış açısı geliştirmeyi gerektirebilir.31 Ocak’tan 18 Şubat’a kadar ise Merkür bilimsel Saka burcunda ilerleyecek. Bu dönem özellikle objektif olmak, düşüncelerde yeniliklere gitmek, kararlı ve mantıklı davranmak için iyi değerlendirilebilir. Ancak kimi zaman fazla katı düşünceler yaratıcılığımıza set de çekebilir. 3 Şubat düşüncelere heyecan ve tutku getirirken, 9 Şubat civarında iletişimde bazı karanlık noktalar, huzursuzluklar yaşanabilir. 14-15 Şubat günlerinde ise daha güçlü ilhamlar, yenilikler ve fikirleri abartma eğilimi var.

Haberin Devamı

İlişkiler, aşk ve beğeniler

Venüs bu sürede 11 Şubat’a kadar Saka burcunda ilerliyor. Bu konum arkadaşlıkları, grup çalışmalarını desteklerken, aşkta ve beğenilerimizde daha mantıklı ve akılcı olmayı getiriyor. Beğeni ve zevklerimizi daha farklı ve alışılmamış bir biçimde sergileyebiliriz. Ancak 30 Ocak bu açıdan aşkta daha sakıncalı olabilir. 4 Şubat’ta zevklerde abartı ve keyifler öne çıkarken, 7 Şubat’ta arkadaşlıklarda, ilişkilerde yenilik, orijinalite dikkat çekiyor. 11 Şubat’tan sonra aşkta ve arzularımızda daha verici, fedakar ve etki altında kalan, çok daha romantik bir geçiş içerisinde olabiliriz. 16 Şubat aşka daha sorumlu bir hava getirmekte.

Girişimler, eylemler ve mücadele

26 Ocak’a kadar Mars Akrep burcunda kalarak, yaptığımız girişimlere odaklanma, daha tutkulu ve kararlı bir tavır getirmekte. Bu dönemde isteklerimize konsantre olmak daha kolay. 26 Ocak’tan itibaren ise Mars Yay burcuna ilerleyecek. Mücadele ve savaş gezegeninin bu konumu önümüzdeki günlerde yabancılarla ilgili konularda, fikirlerin ve inançların söz konusu olduğu durumlarda daha fazla tartışma ve çekişme çıkabileceğini gösteriyor. Dolayısıyla içerisinde medya, iletişim, ulaşım ve ideolojilerin olduğu konularda daha ateşli ve kavgacı olabiliriz. 17 Şubat civarında ise bu konularda karmaşalar, yanılgılar ve dağınıklıklar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Ay ve Güneş tutulmaları

Bu dönemde 31 Ocak’ta Aslan burcunda bir Ay tutulması, 16 Şubat’ta ise Saka burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Ay tutulmaları duygusal farkındalığın tepe yaptığı, bizim için duygusal açıdan önem taşıyan bir hassasiyetin iyice belirgin hale geldiği, önemli kararlara, sonuçlara varıldığı zamanlardır. Bu Ay tutulmasında kişiliğimizi, yaratıcılığımızı ve gururumuzu ilgilendiren bir konuda daha hassaslaşabiliriz. Güneş tutulmaları ile yeni olaylar, tetik etkisi yaratan konular ve ani sürprizler taşır. 16 Şubat’taki Güneş tutulması sırasında ve izleyen günlerde sabit düşüncelerimiz, gruplar ve sosyal konularla ilgili değiştirmemiz ya da yenilememiz gereken konular ortaya çıkabilir. Belkide görüşlerimizde bu kadar sabit ya da rijid olmamaya özen göstermeliyiz. Böyle bir zamanda fazla katılaşmamak ve daha katılımcı olmaya gayret etmek önem kazanıyor olacak.

Haberin Devamı