Şiddetli bir dolunay var

Yarın Oğlak burcunda dikkat çekici bir dolunay gerçekleşiyor.

Yarın Oğlak burcunda dikkat çekici bir dolunay gerçekleşiyor. Yeniaylar, dolunaylar peşi sıra gerçekleşiyor olsalar bile, bazıları sanki bir bomba gibi gürültülü, patlayıcı ve yakıcı olabilir. Kimi zamanda, ışıkların arasındaki bu ilişki adeta bir tetik etkisi görür ve ardı ardına zincirleme bir reaksiyona neden olur. 9 Temmuz’da sabah saatlerinde (07:06) gerçekleşecek olan bu tutulma, şiddet içeren iki gezegeni karşı karşıya getiriyor. Belki takip ediyorsunuz, bir süredir Yengeç burcunda ilerleyen savaş gezegeni Mars, milli hassasiyetler, korku ve endişe yoluyla yıpratıcı bir görünüm sergiliyor. Mars hüküm sürdüğünde bizi harekete ve mücadeleye sevk eden durumlarla, çoğu zamanda kışkırtıcı koşullarla karşılaşarız. Yengeç burcundaki Mars kendini savunma yoluyla hareket etse bile, aslında unutulmayan acıların, bizi duygusal açıdan yaralayan durumların işaretidir.

Haberin Devamı

İkinci olarak, bu dolunayda Pluton da su yer üstüne çıkmakta. Dolunaylar aydınlıktır. Dolunay bilincimizde ortaya çıkan bir sonuç ve farkındalıktır. Peki, yer altı tanrısı Hades (Pluton) açığa çıkarsa neler olur ve Hades, Ares’le (Mars) karşı karşıya gelirse, bu gerginlik neyin bilinci ve aydınlanması olabilir ? Hiç kuşkusuz yumuşak ve kucaklayıcı enerjilerden bahsetmiyoruz. Karşıtlık aynı zamanda bizde eksik olanı göstermesi açısından daha aşırı ve abartılı bir görünümdür. Astrolojik açıdan bu iki gezegen temas kurduklarında gücümüzü en üst sınırlara kadar test eden, acımasız ve büyük güç uygulayan konular, kişiler ya da olaylar karşısında kalırız. Eğer yapıcı yönde kullanabiliyorsak ne güzel, böyle bir durumda, enerjimizi daha doğru bir amaç için sonuna kadar adama, odaklama imkanına sahip olacağız. Ancak bilinçsiz bir durumda, bu kombinasyon şiddetli, yıkıcı, arkadan vuran, kaba kuvvetle zorlayan durumlar üretebilir. Dolayısıyla bugünlerde özellikle ilişkilerimizde bizi öfkeye yöneltebilecek koşullara çok dikkat etmeliyiz. Belki de uzun bir süredir birikmekte olan gerginliklerin boşalacağı günlerden geçeceğiz. Bu temayı yükselen burçlarınıza göre kısa şöyle toparlayabiliriz:

Haberin Devamı

Yükselen Koç’lar için gerek evde, gerekse iş alanında kendinizi daha fazla göstermek durumunda kalabilirsiniz ancak sıklıkla baskı altında ezilebilirsiniz. Yükselen Boğa’lar yakın çevrelerinde, ziyaret ve seyehatlerde düşünce dünyalarında ve kardeşlerle ilişkilerde daha temkinli olmalılar. Yükselen İkizler harcamalarda ve parasal alanda ellerindeki daha iyi korumaya bakmalılar, nakitte sıkışabilirler. Yükselen Yengeç’ler çok istekli ve girişken bir dönemde olmakla birlikte, tehditler ve şiddet içeren durumlarla yüzleşebilirler. Yükselen Aslan’lar elde olmayan nedenler yüzünden kayıplar, gizli düşmanlıklar ya da iş ortamında yorucu koşullardan etkilenebilirler. Yükselen Başak’lar arkadaşlıklar içinde ve evle ilgili beklentilerinde daha anlayışlı olmalılar.

Yükselen Terazi’ler mesleki konularda daha sakin ve dengeli olmalı, üstleri ve otorite figürleri ile daha iyi bir iletişim kurmaya bakmalılar. Yükselen Akrep’ler fikir ve inançlarında, yabancılarla ve uzaklarla ilgili alanlarda daha sakin ve dengeliyici olmaya bakmalılar. Yükselen Yay’lar sağlık, ortaklı işler ve parasal konular içinde serinkanlı olmaya bakmalı, şiddetten uzak durmalılar. Yükselen Oğlak’lar evlilikte ve yakın ilişkilerinde daha dengeli olmalı ve bedenlerine özen göstermeliler. Yükselen Saka’lar sağlık, düzen, çalışma ve hizmet konularında daha rahat ve gevşek olmaya, kendilerini fiziksel açıdan kasmamaya bakmalılar. Yükselen Balık’lar aşkta ve çocukları ile ilgili konularla uğraşabilirler ve aşkta daha sakin düşünmenin yollarını aramalılar.

Haberin Devamı