Sonbahar haritasında neler var?

Koşulların çok inişli, çıkışlı olduğu bir dönemden geçiyoruz

Bu dönemde, ülkemizde ve çevremizde gündeme gelebilecek temaları Güneş’in Terazi burcuna ilerlediği, mevsim haritasından analiz edebiliriz. Osmanlı sarayında da müneccimler yıllık ahkamlarını yazarlarken, bu tür mevsim haritalarını kullanmakta ve saray mensuplarını ve toplumun değişik kesimlerini sırası ile ele almakta idi. Ankara’ya göre hesaplanan haritada Başak burcunun yükselmekte olduğunu görüyoruz. Ay da Balık’ta alçalan burç derecesinin üzerinde duruyor. Öncelikle Başak-Balık ekseninin düzen, organizasyon, hizmet, yarar ve fedakarlık konularını yakından ilgilendirir. Bu dönemde çalışanlarla, emekçiler ve memurlarla ilgili konuların ve aynı zamanda toplumun sağlığını ilgilendiren hassasiyetlerin öne çıktığı görülmekte. Başak kırılgan ve endişeli bir burçtur. Ay da (halk) kabullenmeyi ve yine hassasiyetleri açıklayan, çoğu zaman fedakarlığı içeren Balık burcunda duruyor. Ay’ın ışığı büyümekle birlikte, dağınık ve karışık koşulları açıklayan Neptün’e doğru ilerlemekte. Dolayısıyla bu dönemde halkı ilgilendiren konularda, hizmetlerde, sağlıkta ve düzende karmaşa, dağınıklık ve toplum sağlığını ilgilendiren konularda dalgalanmalar, belirsizlikler daha çok gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Diğer yandan, Başak burcunun yöneticisi Merkür Terazi burcunda, Güneş’le birleşmekte ve paranın değerini, kaynakları, ekonomik konuları gösteren 2. Ev de yer almakta. Merkür yönetimi ve hükümeti de gösteren 10. evin ve tepe noktasının da yöneticisi. Doğal olarak bu dönemde TL’nin değeri, ekonomik kaynaklar ve yönetimin bu konulardaki mesaisi dikkat çekmekte. Ancak Merkür yanmış durumda ve Oğlak’taki Satürn’le de kare açı içerisinde. Bu nedenle, bu dönemde kısıtlamalar, engeller, önemli problemler fazlasıyla dikkat çekmekte. Askeri konuları ve memurları da gösteren evde Mars’ın güney ay düğümü ile birleşmiş olması, gerek çalışanları, emir altında olanları, gerekse askere ilişkin gelişmeleri daha huzursuz kılmakta. Genel olarak, halkın sağlığı, düzeni, çalışanların huzuru açısından sıkıntılar var.

Haberin Devamı

Başak-Balık burçları aynı zamanda ülkemiz haritasında, sınırdaş ve uzak komşuları, uluslararası konuları, eğitim, akademi ve medya ile ilişkili gelişmeleri içine alan 3./9. Evler ekseninde durmakta. Kuşkusuz bu dönemde Güney sınırlarımızda, Suriye ve İran başta olmak üzere, Ortadoğu’daki gelişmelerin de getirdiği koşullar yine devam etmekte. Özellikle Mars’ın Balık burcuna ilerleyeceği 16 Kasım sonrasında bu konulara çok dikkat etmek gerekecek. Balık ülkemizin 9. Evinde olduğu için, sonbahar döneminde uluslararası konularda daha atak ve kararlı davranmak öne çıkacak, bu durum belirli sürtüşmeleri ve huzursuzlukları tektikleyebilir. Yine mevsim haritasında 9. Evde Boğa’da duran Uranüs, Mars ile de sert açı yaparken, uluslararası gelişmelerin beklenmedik durumlar ve anilikler içerisinde, gerek ekonomik gerek askeri konuları tetikleyebileceğini söyleyebiliriz. Bu durum ülkemizin ittifakları ve ABD ile gerilen ilişkileri açısından yeni koşulların gündeme geleceğini göstermekte.

Yine bu dönemde, Uranüs’ün ay düğümleri ile kare açı içerisinde kaldığını görüyoruz. Bu konum çoğu zaman elde olmayan nedenler ya da zorunlu koşullar sonucunda ani kararların ya da kimi zaman ayırıcı ya da ilişkileri kopartıcı durumların ortaya çıkabileceğini gösterir. Çoğumuz açısından bu dönemde sürprizler, yenilikler ve olaylara uyum sağlama zorunluluğunun sürekli olarak gündemimizde olacağını görüyoruz.

Haberin Devamı