Ülkemiz haritasında kadın

Önümüzdeki birkaç yıl kadına ait konuları önemli ölçüde gündeme taşıyor

Hazır Venüs geri giderken, Venüs’ün temsil ettiği kadına ait konuları ülkemiz haritası üzerinden ele alalım. Dünya astrolojisinde Venüs bir ülkeyi bir arada tutan değerleri, uyum ve hoşluk içeren temaları, sanat ve sanatçılarla ilgili konuları açıkladığı gibi kadının durumunu ve koşullarını da anlatır. Benzer şekilde Ay da kadın ve kadına ait durumlarla yakından ilişkilidir.

Ülkemizin haritasında Venüs ve Ay’ın burç olarak çok rahat olmadığı burçlarda olduğunu görüyoruz. Venüs yöneticisi olduğu Boğa burcunun karşında, Akrep burcunda yer alıyor. Eğlence ve keyifleri anlatan 5. Evde olması pozitif görünmekle birlikte, Akrep burcundaki Venüs kadının gücünün tam olarak ortaya konamadığını, bu burçta harap olduğunu ve sürekli bir kriz içinde kaldığını anlatıyor. Diğer yandan Venüs’le ilişkili nokta da Terazi burcunda, zorlayıcı (malefik) gezegenlerle olan Mars ve Satürn’le aynı yerde duruyor. İlginç bir şekilde, bu yılki yıllık haritada da Venüs yine Satürn’le birleşmiş durumda.

Haberin Devamı

Diğer yandan kadını gösteren diğer önemli gösterge olan Ay, 12.evde ve İkizler burcunda yer almakta. 12. Ev gizli kalan konuları, bilincimizde yer almayan durumları ve geride kalmayı açıklar. Ay ise İkizler burcunda özellikle çok rahat bir yerde değildir, zira Ay bu konumunda yönettiği Yengeç burcunun 12. Evinde kaldır. Ay aynı zamanda boşlukta ve burcun son derecesinde son derece yorgun ve sıkıntılı bir durumda görülüyor. Dolayısıyla bu durum kadın gücünün uykuda olduğunu, öne çıkarılamadığını ve kadının bireyselleşmesinin büyük ölçüde engellendiğini, yetersiz kaldığını açıklamakta. Halbuki Ay aynı zamanda ülkemiz haritasında yükselen burcun da yöneticisi olduğu için, ülkemiz potansiyelini ortaya koyabilecek en önemli göstergelerden birisi. Eğer kadın kendi gücünü ve bireyselliğini ortaya koyabilirse, ülkemizin pek çok sorununun kendiliğinden aşılabileceğini söyleyebiliriz. Bunun özellikle eğitimle, daha fazla haklarla ve kendini birey olarak ortaya koyabilmesi ile gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz. 1934 yılında seçme ve seçilme haklarını kazanan kadınlarımız, geride ve uykuda kaldıkları bu konumdan sıyrıldıkları ölçüde güçlerini toparlayabilirler.

Haberin Devamı

Şimdi bugünlerde Venüs, bu yıl ülkemiz haritasında ön plana geçen Koç burcunda geri gitmeye başladı. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz dönemde ve Nisan ayında kadınlara ait konuların ülkemiz gündeminde çok daha fazla gündeme gelebileceğini görebiliriz. Aynı zamanda özellikle 2018 yılında Uranüs Ay’la uyumlu açı kurarken, Jüpiter de Venüs’ün üzerinde olacak. Tüm bunlar önümüzdeki birkaç yıllık süre içerisinde ülkemizde kadınlara ait konuların güçlü bir yenilenme ve uyanış geçirebileceğini anlatmakta. Benzer biçimde, ülkemizin ilerletilmiş haritasında Venüs Balık burcunda ilerlerken Uranüs’le de birleşiyor olacak. Bu önemli açı 2017’nin ikinci yarısında ve özellikle 2018 bahar aylarında daha belirgin hale gelmeye başlayacak. Venüs aynı zamanda 2018 yılının ikinci yarısında ülkemiz haritasında tepe noktasının üzerinden ilerliyor olacak. Öyle anlaşılıyor ki önümüzdeki birkaç yıl ortak değerler, sanat ve kültürel konular yanında kadınlara yönelik temalarını da güçlü bir şekilde gündemimize taşıyor olacak.

Haberin Devamı