Ülkemizin 2018/19 haritası neler gösteriyor?

Tıpkı 1923 kuruluş yılımız gibi koşullar içinden geçiyoruz

Her yıl kendi menüsü ile karşımıza çıkar. Astroloji’de öngörüm yaparken yıllık haritalar çok önemlidir. Yıllık ilerlemeler (Profeksiyonlar) ile birlikte, bu haritalara bakarak bazı değerlendirmelerde bulunabiliriz. 29 Ekim’den sonra iyice belirgin hale gelecek olan temalar içinde ki etkilerini Temmuz sonundan bu yana görmeye başladık, gizli kalan şeyleri, gizli ve yıpratıcı düşmanlıkları gösteren 12. evin öne çıktığını görüyoruz. Bu ev astrolojide belaları ve kontrol edilmesi imkansız konuları, çoğu zaman kayıp ve şanssızlık getiren durumları anlatır. Bu durumda, önümüzdeki aylarda, ülkemiz gündeminde halkı huzursuz eden, kısıtlayıcı ve engelleyici konularla daha sık karşılaşabileceğimizi söyleyebiliriz. Ülkemiz haritasında 12. Evde halkı anlatan Ay da olduğu için bu süreçte hassasiyetlerin, dalgalanmaların, istikrarsızlık getirebilecek temaların gündemde olabileceği anlaşılıyor. Yönetimi ilgilendiren konularda kriz çıkaran koşullara, özellikle ekonomide borçlar ve finansal konulara yoğunlaşırken, bilinçli olarak vatanı, toprağı ve ülke güvenliğini içeren koşullar dikkat çekmekte.

Haberin Devamı

2017’de bu köşede yazdığım konularda ülkemizin 2020’ye kadar olan süreçte, Oğlak’taki Satürn/Pluton transiti nedeniyle özellikle dış ilişkilere, açık düşmanlıklara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizmiştim. Dolayısıyla, gizli ya da açık düşmanlıklar karşısında diplomaside çok daha stratejik ve kararlı davranma gereği var.

Halkı ilgilendiren hassasiyetler

Diğer yandan 2018/19 yıllık haritada Yengeç burcunun yükseldiğini görüyoruz. Yengeç yükselen yıllarda ülke güvenliği, hassasiyetler ve endişeler daha çok ortaya çıkar. Yengeç aynı zamanda ülkemizin de yükselen burcu olduğu için, bu konulara daha güçlü bir şekilde odaklanabileceğimiz anlaşılıyor. Ancak yıllık haritada da, tıpkı ülkemizin 1923 Cumhuriyet kuruluş haritasında olduğu gibi, Ay yine 12. Evde hatta kendi konumuna çok yakın görülüyor. Daha önceki yazılarımda bu ilginç duruma işaret etmiştim, zira bu görünüm, yıl yöneticisi Ay olunca iyice önem kazanıyor. Tüm bu göstergeler, önümüzdeki bir yıl boyunca gizli olan casusluk faaliyetlerine, terör yaratabilecek yıkıcı faaliyetlere karşı son derece dikkatli olmayı gerektirmekte. Elde olmayan nedenlerin halka zarar vermesi söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Yıllık haritada tepe noktasının Balık burcunda olması yönetimde bazı kararsızlıklar, etki altında kalma ve arada kalma gibi eğilimlerin olabileceğini söylemekte. İttifakları ve işbirliklerini gösteren 11. Evde Boğa’da yer alan Uranüs ise, kuşkusuz bu süreçte, ABD ve NATO ile ilgili gelişmelerin ne derece sürpriz ve ani koşullar, yenilikler, kimi zaman da kopmalar getirebileceğini ifade etmekte. Doğal olarak bu koşullar ülkemizin harcama ve tasarruf dengelerini, bütçesini yakından etkileyecek gibi gözükmekte. Haritada gençleri ve meclisi, halkın oyunu anlatan 5. evdeki yoğunlaşma bu dönemde moral bulabileceğimiz bir iç güven ve yaratıcılığın da söz konusu olduğunun hatırlatmakta. Evet oldukça yorucu olabilecek ve gizliliklerle dolu bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizin Akrep burcunda doğmuş olması böyle krizlere çok alışık olduğumuzu ve nihayetinde sürekli kendimizi yenileyebileceğimizi de göstermekte.

Haberin Devamı