Uranüs’ün geri hareketi pek çok değişimi, yeni koşulları beraberinde getiriyor

Burçlar kuşağını 84 yılda, böylece her burcu ortalama 7 yılda geçen Uranüs, en son 15 Mayıs’ta Boğa burcuna ilerlemişti. Ani ve sarsıcı olaylar getiren, düzeni bozan ve yenileyen temaları ile Uranüs, bizi can sıkıntısından kurtardığı gibi, fazla heyecan ve hemen ayırt edemediğimiz değişiklikler, hatta şoklar da getirir. Uranüs hangi burçta ilerliyor ise, o burcun konularında uyanmaya, alışkanlıklardan kopmaya hazır olmalıyız. Bugünlerde duraklayan Uranüs, 7 Ağustos’ta geri hareketine başlayacak ve bu Boğa burcundaki ilk geriye dönüşü olacak. Uranüs’ün geri hareketi sözünü ettiğimiz uyanışları, sarsıcı olabilecek gelişmeleri daha belirgin hale getirmekte. Yön değişikliği, ister istemez bir farkına varış, inceleme ve üzerinden geçme anlamına geldiği için, bu dönemde Uranüs’ün sarsarak uyandıran etkisini daha fazla deneyimleyebiliriz.

Haberin Devamı

Nitekim, 27 Temmuz’da gerçekleşen tam Ay tutulmasında da Uranüs’ün etkisi barizdi. Ay/Mars-Güneş karşıtlığının tam köşesine oturan Uranüs derin uykuda olanları bile uyandırdı. Kuşkusuz bu sarsıntı psikolojik bir uyanış ve farkediş anlamına gelmekte. Uranüs 6 Kasım’a kadar Boğa burcunda kalmaya devam edecek. Bir bakıma bu dönemde, bize tadımlık bir deneyim yaşatıyor, zira 6 Mart 2019’da 2026 yılına kadar kalacağı Boğa burcuna tamamı ile yerleşmiş olacak.

Farketme zamanı

Doğal olarak, 2018’de, özellikle Mayıs ayından bu yana yaşadıklarımıza baktığımızda hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görüyoruz. Boğa sağlam temelleri ve değişmeyen, hareketsiz toprak temalarını, güven ve istikrar temalarını anlatan bir burç olarak, Uranüs’ün ziyareti ile sarsılmaya, değişmeye başladı. Bu süreçte hep kalıcı olduğunu düşündüğümüz şeylerin eskisi gibi kalamadıklarını, aniden değiştiğini görmeye başladık. Astrolojik haritanızda Boğa burcunun hangi evinizde olduğuna dikkat edin. (Yükselen burcunuzdan Boğa’ya kadar sayarak bulabilirsiniz, örnek, yükselen burcunuz Balık ise, Boğa 3. Ev olur) Bu evin konularında ani uyanışlar, şok değişiklikler ve yeni kavrayışlar içindeyiz. Uranüs sadece sarsan bir gezegen değildir, aynı zamanda zekamızla keşfedebileceğimiz yeni olanakları, özgürleşmeyi ve sınırlamalardan kurtulma imkanını da temsil eder. Dolayısıyla bu dönemde, aslında çok sıkılmış, yeknesaklığından ruhen yorulmuş olduğumuz kalıplardan da kurtulabiliriz.

Haberin Devamı

Çoğu zaman bizler, ani bir durum karşısında ilk aşamada, bu değişiklik ve yenilikleri görmezden bir yere oturtamayabiliriz. Hatta değişimi yadsıyabilir ve karşı bir tavır dahi alabiliriz. Bununla birlikte, 2019 artık değişim ve yenilenmenin, içimizden çıkaramadığımız tepkilerin ortaya döküldüğü bir yıl olacaktır. Bugünlerde bu değişimi farkedebileceğimiz yeni ipuçları elde edebiliriz. Hayatımızda olup biten ve çoğu zaman dış dünyadan geliyormuş gibi gözüken ani olayların aslında bizim değişim ihtiyacımızın doğal bir parçası olduğunun ayırdına varabiliriz.