Uranüs’ün ayak sesleri

Bu dönemde yepyeni bir dönemin ilk işaretlerini görebiliriz

Hayatta herşey değişir, hiçbir şey aynı kalmaz. Hayat bir bakıma değişime ve yeniliğe ayak uydurmaktır. Astrolojik açıdan Satürn ötesi tüm gezegenler bu değişim ve yenilenme ilkesini farklı yönlerden gerçekleştirirler. Ancak Uranüs’ün hayatımıza taşıdığı yenilenme her zaman sarsıcı ve ani özellikler taşır. Uranüs bir oyunbozandır. Herşeyin hep aynı kaldığını düşündüğümüz anda, hem de en beklenmedik anda yenilikler kapımızı çalar, çok sağlam şeylerin birden peşisıra artık o kadar kalıcı olmadığını anlar, yeni bir gerçekliğe uyanırız.

Haberin Devamı

Ani uyanışları, aşırı yönlere gidebilen hareketleri ve devrimleri anlatan Uranüs pek yakında, 15 Mayıs’ta burçların en sabiti Boğa’ya ilerliyor olacak. Bu yıl ilk işaretlerini vereceği 6 Kasım’a kadar Boğa’da kaldıktan sonra, 6 Mart 2019 tarihinde çok uzun bir süre 2025’e kadar kalmak üzere bu burca yerleşmiş olacak. Peki Uranüs’ün Boğa transitinin hayatımıza nasıl bir değişim getirebileceği hakkında neler söyleyebiliriz ? Aslında bir süredir Uranüs’ün ayak seslerini duyuyor olabiliriz. Eğer son zamanlarda aşağıdaki temaların hayatınıza girdiğini görüyorsanız, bu muhtemelen yaklaşan Uranüs transitinin ilk etkileri olabilir.

Boğa toprak elementinden, sabit nitelikte bir burç olduğu için, özellikle alışkanlıklarla ve uzun süredir devam eden koşullarla ilişkilidir. Bu burç parasal değerler ve birikimlerle yakından ilişkili olduğu için, yakın zamanlarda bu alanlarda yaşamaya başladığınız farklılıklar, anilikler ve beklenmedik durumlar yaklaşan Uranüs’ün harekete geçirdiği unsurlar olabilir. Aslına bakarsanız, bu değişiklikleri sadece düzenimizin bozulması olarak görmemeliyiz. Uranüs parasal konulara, kazanç şekillerimize, maddi açıdan önemli olan koşullara olumlu farklılıklar ve bu konulara daha farklı bir bakış açısı da getiriyor olabilir. Böyle bir değişim sürecinde yeni kazanç imkanları da gündeme gelecektir. Uranüs’ün getirdiği değişimler tek defada gerçekleşmez, hatta önümüzdeki yedi yıl boyunca farklı farklı şekiller alarak, sürekli kendimizi ilgili konularda yenilenmeye götürecektir. Uranüs’ün sözü “değiştir”dir.

Haberin Devamı

2025 yılına kadar Uranüs Boğa burcunda ilerlerken, bir yandan sahip olduğumuz ve şimdiye kadar çok sağlam gördüğümüz temeller sarsılır ve değişirken, gelişmeleri oturup seyredemeyiz. Eğer astrolojik haritamızda çok fazla sabit nitelik var ise, yani Boğa, Aslan, Akrep ve Saka burçları haritamızda fazla vurgulanıyorsa, bu yenilenmeyi zor karşılayabiliriz ve ilk başta reddebiliriz. Ancak bu doğru bir yaklaşım olmaz, nihayetinde bu kez biz esneklik göstermezsek, kırılıp parçalanabiliriz. Bu güçlü transit aynı zamanda olaylara çok farklı gözle bakıp, değişik yaklaşımlar da geliştirebileceğimizi gösteriyor. Çok bilinen bir söz, “ihtiyaç buluşun anasıdır” der. Tıpkı bu deyişte olduğu gibi, Uranüs hayatımıza yeni ihtiyaçlar getirerek, oturduğumuz yerden kalkıp harekete geçememizi talep ediyor. Değişimin nesnesi olmak yerine öznesi olmayı tercih etmemiz için, kendi hayatımız açısından daha sağlıklı olacaktır.

Önümüzdeki dönemde, Satürn’ün de Saka burcundan geçeceği 2020-2023 yılları arasında, eğer hale harekete geçmedi isek, bu kez adapte olmak süreci daha zorlayıcı ve sert geçebilir. Nitekim, 2020 sonrasında, hayatımızda yepyeni bir dönemin açıldığını görebiliriz. Önümüzdeki yazılarda, Uranüs’ün yükselen burcumuza göre hangi konularda bir yenilenme getirdiği temasına daha detaylı olarak değineceğiz.

Haberin Devamı