Uranüs uyandırır

Hep aynı kalacağını sandığımız şeyler bize çok büyük sürprizler hazırlayabilir

Astroloji – Mitoloji bağlantısı çerçevesinde düşünürsek, Uranüs’ün Yunan mitolojisinde yer alan Prometheus’la güçlü ortak yanlar taşıdığı görülür. California Institute of Integral Studies’in kurucusu olan Richard Tarnas, Prometheus, The Awakener kitabında Uranüs’ün sarsıcı ve uyandırıcı etkisini farklı yönlerden anlatmıştır. Mitolojide Prometheus tanrılardan ateşi çalan bir titan, dev olarak bilinir. Bu eyleminden dolayı Zeus tarafından zincirlere vurulmuş ve her gün ciğeri yine Zeus’un gönderdiği bir kartal tarafından parçalanarak sonsuza kadar yenmeye cezalandırılmıştır. İnsanlara uygarlığı sağlayan ateşin çalınması bir bakıma hem bir başkaldırı hem de ilerleme, gelişme anlamına geliyordu. Bu anlamı ile Prometheus bilim ve aydınlanma ile ortak bir payda da buluşurlar. İlginçtir Uranüs’ün keşfi de, Fransız Devrimi’ne çok yakın bir tarih olan 1781’de gerçekleşmiştir. Uranüs her zaman otoriteye başkaldıran, aniden uyandıran, yenileyen enerjisi ile tanınır.

Haberin Devamı

Peki Uranüs’ün Boğa gibi hiç değişmeye isteği olmayan, sürekli aynı şekilde kalarak istikrarını korumak isteyen bir burçta yer alması ne anlama gelebilir ve önümüzdeki 7 yıl boyunca kolektif trendlere nasıl bir yön verebilir ? Özellikle 2021 yılında, Satürn Saka burcunda Uranüs ile kare açı yaparken, kaçınılmaz koşullar hayatımıza güçlü bir değişim fırtınası getirecek. Teknolojik yeniliklerin hayatımızı somut şekilde değiştirme hızı gittikçe artarken, bu yeni teknolojiler özellikle ekonomide, paranın kullanım biçimlerinde, bankacılık sisteminde önemli yenilikleri de tetikleyebilir. Bilgi çağının talep ettiği değişimler kuşkusuz varolan finansal yapılar ve uygulamalar açısından çok daha yeni riskler ve şoklar anlamına da gelecektir.

Kişisel alanda, özellikle haritamızda sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Saka burçlarında çok sayıda gezegen var ise, özellikle ışıklar, Ay ve Güneş var ise, bu burçlar köşe evlerde (1,4,7,10. Evler) duruyor ise, öyle ya da böyle, çok farklı nedenlerle hayatımızda kaçınılmaz bir yenilenme, uyanış ve yenilenme yaşanacaktır. Aslında bunun bir uvertürünü 2018 yılında yaşadık. Bu yenileyici transit altında eskiyi geri getirmek mümkün olmadığı gibi, ani olayların bize nasıl bir yön çizdiğini kestirmek de pek kolay olmayabilir. Ancak Uranüs Boğa transiti bize alışkanlıklara bağlı kalmak ve aynı şekilde düşünmekten yerine, hayata karşı daha deneyimci ve esnek bir bakış açısı ile yaklaşmamızın çok doğru olacağını anlatıyor. Belki kendimizi bu dönemde eskisi gibi güvende hissedemesek de, yeni şartların, yepyeni imkanlar sunabileceğini söyleyebiliriz. Bu yeni dönemde, değişimin nesnesi değil, kendisi olmayı başarabilirsek, içimizde yatan yaratıcılığı çok daha fazla açığa çıkarabileceğiz.

Haberin Devamı

Uranüs toprak elementinde ilerlediği için, maddi durumumuzu, istikrar ve güven ihtiyacımızı etkileyen durumlar büyük değişikliklere sahne olabilir. Toprakla olan bağımız ani sarsıntılarla değişebilir, yerleşim konusunda radikal olaylarla karşılaşabiliriz. İş hayatımızdaki istikrar yerine sürekli bir güncelleme gerektiren yeni uğraşlara yönelebiliriz. Yakın beraberliklerde aradığımız istikrarı bulmak yerine bizi uyandıran, sarsan kişilerle daha çok karşılaşmaya başlayabiliriz. Kısaca değişim özellikle en az beklenen yerden geliyor olacak.

Haberin Devamı