Uygun zamanları nasıl seçebiliriz?

Yaptığımız işlerin uygun ilerlemesi ya da sonuç vermesi özellikle Ay ile ilişkilidir.

Tarihsel açıdan astrolojinin en çok kullanılan pratik uygulamalarından birisi seçim astrolojisidir. Eski Türkçe’de bu ihtiyarat olarak geçer ve Osmanlı sarayındaki müneccimlerce sıklıkla kullanılırdı. Kuşkusuz müneccimler sarayda pek çok işin gününü, saatini belirlemek için çalışırlardı zira bu onların düzenli görevlerinden birisi idi. Sünnet düğünlerinin tarihinden, padişahın cülus merasimine, bir camii’in temelinin atılmasından, sefere çıkmaya değin müneccimlerin fikirleri alınırdı. Kuşkusuz seçim astrolojisi başlı başına ilginç ve çok zengin bir alandır. İşte sizlere burada kısa ama bazı temel bilgiler vereceğim.

Haberin Devamı

Bildiğiniz gibi Ay astrolojide hareketin ve değişimin işaretidir. Uygun zaman seçiminde Ay başrolü oynar zira Ay, her zaman kozmosun makine dairesi gibidir. Olayların büyümesi ya da küçülmesi Ay ile ilişkilendirilmiştir. Dolayısı ile aşamada, bir olayın gelişim çizgisini öngörebilmek için, Ay’ın aşamasına bakmak gerekir. Ay büyüyor mu, yoksa küçülüyor mu ? Eğer zaman içinde gelişmesini, büyümesini istediğimiz bir işe girişeceksek Ay’ın büyümekte olan dönemini tercih ederiz. Bitirilmesi, tamamlanması gereken işler için ise Ay’ın ışığının iyice küçüldüğü zamanlar seçilebilir. Özellikle yeniayın hemen öncesi ya da sonrası daha riskli zamanlardır. Dolunaylar da karşıtlık, çatışma getirebilir.

Yapacağımız işin konusuna bağlı olarak, Ay’ın hangi burçta olduğu önem kazanır. Örneğin eğitsel bir uğraş için, Ay’in İkizler’de ya da en azından hava elementi burçlarda (Terazi ve Saka) olması daha destekleyici olacaktır. Toprakla ilgili bir konuda, örneğin bir bahçe işi, ya da evde tamirat ya da yeniden düzenleme işlerinde Boğa ya da Başak burçları tercih edilebilir. Örneğin mücadele ve fiziksel çaba gerektiren bir işte Mars’ın burçları olan Koç ya da Akrep kullanılabilir. Hareket, ziyaret ve yolculuk gerektiren işlerde hava elementinden burçlar, temizlik, arınma ve epilasyon gibi işlerde, su elementiden burçlar söz konusu olabilir. Biriktirmek, tasarruf yapmak Boğa ile, harcamak ve tüketmek ise Akrep ile ilişkilidir.

Haberin Devamı

Çok önemli bir nokta ise Ay’ın yaptığı açılardır. Ay’ın önünde yapacağı açılar gelecek konuları, daha önce bitirdiği, tamamladığı açılar ise geçmişteki koşulları temsil eder. Bu nedenle, uygun zaman seçimine Ay’ın önünde iyicil gezegenler olan Venüs ve Jüpiter ile uyumlu açıların (60 ve 120 derecelik açılar) yer alması özellikle destekleyici olacaktır. Örneğin güzellik yaratmak, estetik işleri için, böyle bir zamanda hem Venüs rahat ettiği bir burçta olması (örneğin Boğa’da, Terazi’de ya da Venüs’ün asaleti olan bir derecede) hem de Ay’ın uygun bir burçtan Venüs’e doğru uyumlu bir açı ile ilerlemesi işleri kolaylaştıracak ve destekleyecektir.

Ay seçim astrolojisinde çok önemli olduğu için, herhangi bir işte dahi olsa, Ay’ın kötücül (malefik) Mars ve Satürn’le sert açı yani kare ve karşıt açı içinde olmamasına dikkat edilmelidir. Ay’ın Mars’la birleşimi, karesi ya da karşıt açısı genellikle aksilikler, kazalar, tartışmalarla ilgilidir. Ay’ın Satürn’le birleşimi, karesi ya da karşıtı ise gecikmeler, engeller ya da yapılan işte eksiklik ya da zayıflık nedeni olabilir. Kuşkusuz seçim astrolojisi çok geniş ve detaylı bir konudur, burada sizlere bazı temel bilgiler vermeye çalıştım.

Haberin Devamı