Son dakika at eti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan at eti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan at eti haber sayfamızda...
Türkleri en çok bu korkuttu! Kanını akıtmadan boğuyorlardı...
'Kutsallık' kavramı Eski Türk inancında oldukça önemli bir yer tutuyor. Özellikle söz konusu yemek olduğunda dini ritüellere büyük bir değer atfedildiği bir gerçek. Türklerin hem korktukları hem de saygı duydukları yiyecek ve içecekler ise şaşırtıyor.
'Nehir kenarında at kesiliyor' ihbarı harekete geçirdi! 43 ata el konuldu
Sakarya’da nehir kenarında ‘at kesiliyor’ ihbarı üzerine harekete geçen ekipler bölgede bakımsız halde bulunan 43 ata el koydu. Aramalar esnasında kesici aletlerin de bulunduğu olayla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Atlardan 4 tanesi telef olurken, şahısların daha öncesinde de aynı suçtan kayıtları olduğu öğrenildi.
3 bin yıllık şaşırtan gerçek! Türkler tavuk yemedi, kebabı ise...
Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
Depoda 300 kilo at eti! Baba ve oğlu gözaltına alındı
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde daha önce at kestikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Ali D. ile oğlu Ahmet D.’nin yaşadıkları eve jandarma tarafından baskın düzenlendi. Evde yapılan aramada alt kattaki soğuk hava deposunda yaklaşık 300 kilo at eti ele geçirilirken, baba-oğul gözaltına alındı.
Adana'da şok görüntü! Onlarca at ve eşek kafası bulundu
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde dere yatağında çok sayıda at ve eşek kafası ile kemikler bulundu. Köpekler tarafından kemikler çevreye taşınırken, çevreye ise kötü kokuların yayıldığı belirtildi. Bölgeye yakın mahallede yaşayan Ramazan Dağgülü (31), "Burada onlarca kesilmiş at var. Artık bu kokudan duramayacak hale geldik" dedi.
Son Dakika Haberi... Adana'da şok görüntü! Onlarca at ve eşek kafası bulundu
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde dere yatağındaki görüntüler şoke etti. Gelen son dakika haberine göre; bölgede çok sayıda at ve eşek kafası ile kemikler bulundu. Bölgeye yakın mahallede yaşayan Ramazan Dağgülü'nün anlattıkları ise kan dondurdu. İşte haberin ayrıntıları...
Bakanlık açıkladı! Ürünlerinde at eti çıktı
Tarım ve Orman Bakanlığı, 91 firmaya ait 113 üründe tağşiş yapıldığını kamuoyu ile paylaştı. Bursa’da 5 firmanın 8 ürününde tağşiş olduğu otaya çıktı.
"Sucukta hile anlaşılmıyor"
GIDA Mühendisleri Odası (GMO) İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, sucuğun içerisine hilenin karıştırıldığına dikkat çekerek, vatandaşları uyardı. Toprak, "Sucuğun hilesi ne yazık ki gözle algılanmıyor. Pişmemiş bir sucuk kesildiği zaman içerisindeki yağların mozaik olarak dağılmış olması gerekiyor" dedi.
Son dakika: Ürünlerinden at eti çıktı! Pes dedirten savunma
Son dakika haberlere göre, Bakanlığın yayınladığı tağşiş listesinde vatandaşlara at eti sattığı tespit edilen İstanbul’daki iki işletme hala faaliyetlerini sürdürüyor. Sucuğunda at eti bulunan kasap, “Özbeklerin getirdiği eti kıyma çektik, at eti getirmişler” savunmasını yaparken, tavuk dönerinden at eti çıkan kebap salonu sahipleri ise, “Sebzeden, bıçaktan ya da tahtadan bulaşmış olabilir. Sonuçlara itiraz ettik, bakanlıkla mahkemeliğiz” diyor.
Yeme! İhbar et!
91 firmanın, taklit ve tağşişli ürününü ifşa eden Bakan Pakdemirli, “Bir usulsüzlük gördükleri anda vatandaşlarımızın Gıda İhbar Hattı aracılığıyla bize ulaşmalarını rica ediyorum” dedi.
Kıyma ve kırmızı et alırken bunlara mutlaka dikkat edin
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, yüzde yüz dana eti adı altında satılan kıyma ve sucuk gibi ürünlere merdiven altı üreticiler tarafından sakatat ve kanatlı hayvan eti karıştırıldığını, kırmızı ette ise tartıda ağır basması için şırıngayla su enjekte edildiğini belirterek, yapılan hilelere karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kıyma ve kırmızı ette hileye dikkat
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, yüzde yüz dana eti adı altında satılan kıyma ve sucuk gibi ürünlere merdiven altı üreticiler tarafından sakatat ve kanatlı hayvan eti karıştırıldığını, kırmızı ette ise tartıda ağır basması için şırıngayla su enjekte edildiğini belirterek, yapılan hilelere karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
At Eti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.