Ekonomi At ve eşeklere kimlik kartı!

At ve eşeklere kimlik kartı!

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, at ve eşeklere kimlik kartı çıkartılmasını zorunlu hale getirdi.

At ve eşeklere kimlik kartı

Bakanlığın, yönetmeliği, 31 Aralık 2019’da yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, tek tırnaklı kimlik belgesinde, hayvanın eşkali, işaret ve nişaneleri kaydedilecek.

Haberin Devamı

Fotoğrafı da olacak

Belgede, nişane ve işaretlerin çizildiği bir taslak şema bulunacak. Kimliklendirilmeyen, beraberinde kimlik belgesi veya veteriner sağlık raporu bulunmayan, tek tırnaklıların hayvan satış yerlerine girişine izin verilmeyecek. Yarış atlarını kimliklendiren düzenleme kuruluşu da uygun kimlik belgesi düzenleyecek. Hayvansal yan ürün olarak işlenecek tek tırnaklıların kimlik belgeleri nakil esnasında yanlarında bulundurulacak. Damızlık ve üretim amaçlı tek tırnaklıların nakli esnasında kullanılmak üzere akıllı kartlar da hazırlanacak. Bilgisayar çipi iliştirilmiş bu plastik kartlarda özel yaşam numarası, isim, cinsiyet ve tek tırnaklının fotoğrafını da içeren bilgiler bulunacak.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yararlandığı süvari atları, topçu beygirleri, mekkare katırları ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Atlı Polis Birliği’ndeki tek tırnaklılarda kimlik aranmayacak.