Atatürk ve NLP

NLP hayatın her döneminde varolmuş bir kavram. Sadece uzun bir süre birilerinin gelip ona bir isim vermesini beklemiş. İstiridye içerisindeki bembeyaz bir inci gibi dışına bakarak ona “hikayeden teyyare” diyenlere içini göstererek en güzel cevabıda vermiş. ”Cevizi kırmayan hepsini kabuk sanır” sözündeki gibi onu anlamak istemeyenler için NLP sadece kabuk olmuş. Ondandırki NLP sadece anlayana birşey ifade eder, anlamayanın da kabuktan başka nasibi yoktur.

Eğer Atatürk yaşarken bu kavram populer olsaydı şüphesiz en büyük NLP ustasıda Atatürk olurdu. O , cesareti , azmi , başarıları ve hayatına bu düsturları nakış gibi işleyişi nedeniyle aslında en büyük NLP ustasıdır. Onun haytını incelediğinizde sıfırdan bir cumhuriyet kurarken yaşadıkları ve dünyaya başkaldıran yapısıyla nasıl bir mucize yarattığına şahit olursunuz. O asker omayı kendi istemiş bu uğurda ailesine karşı çıkmış , Doğru bildiklerini cesaretle savunmuş , hapse girmiş, işkence görmüş ,birçok kez sürgüne gitmiş ,vurulmuş, vucudunu cephelerde tarumar etmiş, başına gelen onca felaketten sonra bile azmi ve yaşama hevesini bir an olsun bile yitirmemiştir.

Haberin Devamı

Bu uğurda bir ömür harcamış yaptığı inkilaplar yenilikler ve devrimler ile sadece kendisinin değil her vatandaşının kendini değiştirip yenilemesine vesile olmuştur. Onun bu yaptıkları NLP nin içinizde yaratmaya çalıştığı o yenilikçi azmi göstermezmi ?

O ; “Eğer Cumhurreisi olmasam, Maarif vekilliğini isterim” diyecek kadar eğitime düşkün, ömrü boyunca 4000 e yakın kitabı ezber derecesinde okumuş, şiir yazmış, 3 dil bilen, kitap tercümeleri yapmış, kitap yazmış ( ki bunlardan biri Geometri kitabıdır) film senaryosu yazmış, dergi ve gazeteler çıkarmış( ki bunlardan biri sadece kendi elyazısı ile çıkarılmıştır) halkının kendisine BAŞÖĞRETMEN diye hitabettiği bir liderdir.

Evet; o zaman adı NLP değildir, devrimlerdir, inkilaplardır, tarım ve sanayi yapılanmasıdır, diriliştir , bir milletin dizleri üzerinden ayağa kalkma çabası, kısaca bir kitle modellemesidir.

Eğer NLP bir mucize ise Atatürk bu mucizenin nirvanasına çoktan ulaşmış, her vatandaşının da ulaşması için elinden ne gelirse yapmaya çalışmıştır.

Haberin Devamı

NLP nin kutsal kitabını mı okuma istiyorsunuz ?

NUTUK” kitabını okuyun, size yetecektir....

Serkan ERTEM

Yazar & Yaşam Koçu