Ekonomi Atlasglobal’e genç dokunuş

Atlasglobal’e genç dokunuş

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Atlasglobal Havayolları ve Hugo Boss arasında gerçekleşen projeyle Atlasglobal Havayolları uçuş ekibinin yeni kıyafetlerini, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri hazırlayacak.

Atlasglobal’e genç dokunuş

Atlasglobal Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, üniformalarını yenileme işini bir sosyal sorumluluk projesi mantığıyla yürütme kararı aldıklarına değinerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ülkemizin geleceği olan üniversite öğrencilerimizle yapmaya karar verdik. Bu stratejimiz doğrultusunda, projedeki iş ortağımız Hugo Boss Tekstil Sanayi ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileriyle çalışma kararı aldık. Genç tasarımcılar, ilk olarak kabin ekibimizle bir araya gelecek, onları dinleyecek, şirketimizi inceleyecek. Tüm verilere sahip olan tasarımcılar, yine hem havayolu hem de tekstil sektöründe bir ilk olma unvanını taşıyacak, 48 saatlik bir tasarım ‘hackathon’u süreci yaşayacak. Hazırlanan tüm tasarımlar farklı uzmanlık alanlarından gelen jüri tarafından değerlendirilecek.”

1 milyon euro

Ersoy, üniformaların değişiminin yaklaşık 1 milyon euro’ya mal olacağını söyledi. Hugo Boss Tekstil Sanayi Genel Müdürü Joachim Hensch ise uçakla yolculukta ilk olarak kabin memurlarıyla muhatap olunduğuna işaret ederek, tasarımcı gençlere ‘hackathon’ sürecinde firmadaki herkesin yardımcı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Projede 12 genç tasarımcı yarışacak. Birinci olan tasarımcı, bir yıl boyunca Atlasglobal’den iki kişilik sınırsız uçuş hakkı ve Hugo Boss’un Almanya’daki tesislerine iki günlük ziyaret kazanacak.