Otomobil Audi A1 Sportback, 200 beygirlik güç ile geliyor

Audi A1 Sportback, 200 beygirlik güç ile geliyor

19.06.2018 - 10:40 | Son Güncellenme:

Audi'nin en küçük modeli ikinci nesil A1 Sportback kullanıcıların karşısına geçmeye hazırlanıyor. Yenilenen gövdesi ve değişen alt yapısıyla Audi A1 Sportback önümüzdeki ay sürücüleriyle buluşacak.

Audi A1 Sportback, 200 beygirlik güç ile geliyor

Audi yeni ikinci nesil A1 Sportback'i tanıttı. Audi'nin en küçük modeli olan A1 Sportback 4.03 metrelik boyu, 1.74 metrelik genişliği ve 1.4 metrelik boyu ile gelmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Peki Audi A1 Sportback'in özellikleri neler?

Yeni A1, genel olarak Audi modellerine yapılan son eklemelerle aynı tasarım özelliklerini yansıtsada; eski modeline göre daha uzun bir gövdeye sahip.

Aracın iç kısmı ise, renkli aksanlarla çevrelenmiş bir kabine sahip olduğu gözüküyor. Bu da Audi'nin A1’deki mevcut kişiselleştirme seçeneklerini daha da genişletebilme imkanı sunacağını gösteriyor.

Araç 15,16 ve 17 inçlik opsiyonlara sahip jantlara sahip. 17 inçlik opsiyon sadece donanım seçeneklerinin tepesinde oturan S Line'da mevcut iken, siyah ve platin grisi renklerde satın alınabiliyor.

Selefine nazaran bagaj hacmi de genişleyen yeni nesil A1, eski modele nazaran 65 litre daha fazla alana sahip. Bu artış bagaj hacmini 334 litreye çıkarırken koltuklar kapatıldığında bu alan 1098 litreye ulaşıyor.

Haberin Devamı

Yeni Audi A1’de dizel motor olması düşünülmüyor. Bunun yerine firma araçta ekonomik TFSI motorlara yer verecek. 1.0 litreden başlayan motor seçenekleri 200 HP güç üreten 40 TFSI’a kadar uzanıyor.

3 silindirli ünite 6 ileri vitesli manuel ya da S-tronic DCT şanzıman ile satın alınabilirken, en üst seçenek olan turboşarjlı motor sadece S-tronic şanzımana sahip olacak.

Standart olarak 8.8 inçlik MMI Touch bilgi eğlence sistemi 10.1 inçe kadar büyütülebiliyor.

Kullanışı oldukça kolay olan HVAC kontrolleri ve tuşları kullanmaya devam eden model, sürücülerin dikkatinin dağılmasının önüne geçiyor. A1 ayrıca şerit kontrol sistemi, çarpışma uyarı sistemi, otomatik acil fren ve adaptif cruise control gibi güvenlik donanımlarına da kavuşmuş.

Araç önümüzdeki aydan itibaren bayilerde olacak. Fiyatı ise henüz belli değil.