Otomobil Audi CEO'su Rupert Stadler gözaltına alındı

Audi CEO'su Rupert Stadler gözaltına alındı

18.06.2018 - 16:47 | Son Güncellenme:

Alman otomobil üretici Audi şirketinin patronu Rupert Stadler, dizel motorlarındaki emisyon skandalı davası kapsamında delilleri karartma şüphesi nedeniyle gözaltına alındı. Stadler'in tutuklanmasının ardından Audi'nin satış ve pazarlama bölüm başkanı Bram Schot geçici olarak görevin başına geçmeye hazırlanıyor.

Audi CEOsu Rupert Stadler gözaltına alındı

Alman otomobil üreticisi Audi'nin üst yöneticisi Rupert Stadler'in dizel skandalı soruşturması kapsamında delilleri karartma şüphesi nedeniyle tutuklandığı açıklandı. 2010’dan beri Audi’nin başındaki isim olan 55 yaşındaki Rupert Stadler, Alman hükümeti tarafından sahtekarlık ve yanlış beyan kapsamında suçlandı.

Kanıt karartma şüphesinden dolayı tutuklanan Stadler hakkında açıklama yapan Münih Savcısı; “Devam eden soruşturma hakkında herhangi bir açıklama yapamayız. Bay Stadler için masumiyet olasılığı hala devam ediyor.” dedi.

Haberin Devamı

Volkswagen, Audi'nin CEO'su Rupert Stadler'in tutuklanmasının ardından satış ve pazarlama bölüm başkanı Bram Schot'u geçici olarak CEO'luğa atamaya hazırlanıyor.

Peki neler olmuştu?

ABD Çevre Koruma Ajansı 2015 yılınını eylül ayında Volkswagen'in emisyon testlerini manipüle ettiğini ve şirketin dizel araçlarının normal seviyenin 40 kat üzerinde çevreyi kirlettiğini duyurmuştu.

Dünya genelinde yaklaşık 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul eden Volkswagen, ABD'deki mahkemece yüksek miktarda para cezasına çarptırılmıştı. Konuyla ilgili Almanya'da Braunschweig Savcılığı şirket hakkında soruşturma başlatmıştı.