Tatil Avrupa'nın en zengin kenti Münih

Avrupa'nın en zengin kenti Münih

11.12.2017 - 14:04 | Son Güncellenme:

Münih, sahip olduğu sanayi tesisleriyle Avrupa kıtasının en zengin kentlerinden biri. Bavyera eyaletinin başkenti olan Münih, tarih boyunca önemli bir yere sahipti. Günümüzde de çok sayıda turisti ağırlayan Münih, festivalleriyle ön plana çıkıyor. Peki Münih'te gezilecek yerler nerelerdir? Münih'te mutlaka yapılması gereken şeyler nedir?

Avrupanın en zengin kenti Münih

Münih, günümüzde nüfusuyla Almanya'nın Berlin ve Hamburg'tan sonra en büyük üçüncü şehri. Avrupa'nın da en kalabalık kentlerinden biri olan Münih, aynı zamanda Bayvera eyaletinin de başkenti. Dünyaca ünlü sanayi kuruluşlarına da ev sahipliği yapan Münih, bu sayede dünyanın en yüksek gelire sahip kentlerinden biri konumuna geldi. Peki Münih kentinde nereleri görmeli? Münih'te neler yapmalı. Detaylar aşağıda...

Haberin Devamı

Avrupanın en zengin kenti Münih

Münih nerede? Münih kentine nasıl gidilir?
Münih, Almanya'nın güneyinde, Bavyera eyaletinde yer alan bir kenttir. Bayvera eyaletinin başkenti olan Münih, aynı zamanda Avrupa'nın en gelişmiş şehirlerinden de biridir. Alp dağlarının hemen kuzeyinde, düzlük bir arazide kurulu olan kent, iklimi nedeniyle bol yağış almaktadır. Bu da Münih'i yemyeşil bir kent haline getirmekte.

Münih kentine İstanbul'dan haftanın her günü karşılıklı çok sayıda sefer düzenlenmektedir. Hem yoğun gurbetçi nüfus hem de Alman turistlerin tatil tercihleri nedeniyle iki kent arasında gün içerisinde birçok uçuş gerçekleştirilmekte. Münih - İstanbul uçuşları 2 saat 40 dakika sürmekte.

Münih kentinin 28 kilometre kuzeyinde bulunan Franz Josef Strauss Havaalanı kentin dünyaya açılan kapısı konumunda. 1992'den beri Riem Havaalanı'nın kapasitesinin yetmemesi üzerine kullanılmaya başlanan Franz Josef Strauss Havaalanı'ndan Münih merkezine tren ile 45 dakikada ulaşmak mümkün. Bunun dışında otobüs ve taksi seçenekleri de mevcut.

Haberin Devamı

Avrupanın en zengin kenti Münih

Münih kenti hakkında bilinmesi gerekenler...
Münih, günümüzde Almanya'nın en önemli sanayi kentlerinden biri konumundadır. Dünyaca ünlü pek çok markanın çıkış yeri olan Münih, bu sayede başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkeden işçi göçü almıştır. Yüksek yaşam kalitesine sahip olan Münih, Almanya'nın bir parçası olarak Avroyu resmi para birimi olarak kullanmakta.

Almancanın yanı sıra kentte İngilizce ve Türkçe de en çok konuşulan diller arasında yer alıyor. Alplerin hemen kuzeyinde yer alan Münih'te, kışlar oldukça soğuk geçmekle birlikte yazları insanı çok da rahatsız etmeyen bir sıcağa sahiptir. İlkbahar ve sonbaharda doğanın her renginin tonlarına bürünen Münih, tarihi yapıları kadarı kentin tümüne yayılan parklarıyla da tanınıyor. Münih dünyanın en yeşil kentlerinden biridir.

Avrupanın en zengin kenti Münih

İngiliz Bahçesi ve Olimpiyat Parkı kentin en büyük yeşil alanlarıdır. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte Münihliler soluğu bu parklarda alır. Çimenlere uzanıp güneşlenenler ya da etraftaki kafelerde oturan Münihliler, doğanın tadını doyasıya çıkarmaktadır. Münih kentinde aynı zamanda parklarında çıplakların da dolaşabileceği bölgeler mevcuttur. Bu durum özellikle Münih'e gelen turistlerin dikkatini çekmektedir.

Haberin Devamı

Avrupanın en zengin kenti Münih

Münih ve festivaller
Münih, festivalleriyle ünlü bir kent. Bunlardan en bilineni de kuşkusuz Oktoberfest. Her yıl Ekim ayında iki hafta boyunca yüzlerce litre Bavyera birasının tüketildiği festival için dünyanın pek çok yerinden turistler Münih'e gelmektedir.

Oktoberfest dışında yaz aylarında gerçekleştirilen Tollwood, Filmfest München ve Münchener Opernfestspiele de Münih'teki diğer önemli festivallerdir.

Avrupanın en zengin kenti Münih

Münih kentinin tarihi önemi...
Bavyera krallığının başkenti olan Münih, Alman şehirleri içinde önemli bir yere sahiptir. Tarih boyunca canlı bir ticarete sahip olan kent, sanayi çağına da başarılı bir şekilde ayak uydurmuş ve çok sayıda ünlü markayı ortaya çıkarmıştır.

15. yüzyıldan itibaren hızla gelişen Münih'te çok sayıda görkemli yapı inşa edilmiştir. Gotik katedral ve sarayların inşa edildiği Münih, bu açıdan dikkat çekicidir. İkinci Dünya Savaşı sırasında pek çok binanın yıkıldığı Münih'te bu yapılar, daha sonra asılları korunarak yeniden inşa edilmiştir.

Haberin Devamı

Avrupanın en zengin kenti Münih

Kentin simgesi Bayern Münih
Münih kenti sporda da adını duyurmuş bir kenttir. Bayern Münih takımı uzun yıllardır Alman ve Avrupa futbolunun en önemli takımları arasında yer almaktadır. Maçlarını 75 bin kişilik Allianz Arena'da oynayan Bayern Münih, 185 bin üye sayısıyla Avrupa'nın en büyük üçüncü kulübü konumundadır.

1879 yılında bir jimnastik kulübü olarak kurulan ancak futbolun popülerlik kazanmasıyla bu branşta da yer almak isteyen takıma futbol federasyonu izin vermeyince 11 kişilik bir sporcu ekibi 1900'de Bayern Münih Futbol Kulübü'nü kurdu. Almanya liginde 26 şampiyonluğu bulunan Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'nde de 5 şampiyonluğu bir de Süper Kupası bulunuyor.

Avrupanın en zengin kenti Münih

Münih kentinde gezilecek yerler...
Canlı bir gece hayatına sahip olan Münih'te, çok sayıda barın yanı sıra renkli sokaklarında alışveriş yapma imkanınız da bulunuyor. Nymphenburg Sarayı, Pinakothek der Modern, Bavyera Ulusal Müzesi, BMW müzesi gibi yapılar, Münih'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Avrupanın en zengin kenti Münih

Münih kentinde neler yapmalı?
Münih yeşiliyle ünlü bir kent. Şehrin her yanında devasa büyüklükteki parkların en ünlüsü İngiliz Bahçesi. Özellikle güzel havalarda Münihliler soluğu İngiliz Bahçesi'nde alıyor. Bunun dışında bira da kent kültüründe önemli bir yere sahip. Kentin dünyaca ünlü çok sayıda bira salonu bulunuyor. Bu salonlar yüzyıllardır kendi özel biralarını da üretmekte.