Siyaset ‘Avrupa ülkeleri sınıfta kaldı’

‘Avrupa ülkeleri sınıfta kaldı’

21.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ülkelerinde Türk vatandaşlarıyla buluşmasını istemeyen Avrupa ülkelerine sert çıkan Erdoğan,24 Haziran seçimlerini hatırlatarak, “Şer ittifakına karşı bizimle yürümeye var mısınız?” dedi.

‘Avrupa ülkeleri sınıfta kaldı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Saraybosna’da Türk vatandaşlarıyla buluştu. “Avrupa’dan Dünyaya” ana sloganıyla yapılan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 6. Genel Kurul toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

ÖZDE DEMOKRAT: Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden anlı şanlı Avrupa ülkelerini sınıfta kaldığı bir dönemde Bosna Hersek bizleri burada bir araya gelme imkanı sağlayarak sözde değil, özde demokrat olduğun göstermiştir. Gerçek dostluk, kardeşlik, yoldaşlık işte bugünlerde belli olur. Bosna Hersek halkı attıkları bu adımla asırlara sari kardeşliğimizin hala sürdüğünü, gelecekte de devam edeceğini ispatlamıştır.

ÇİFTE VATANDAŞLIĞI ALIN: Avrupa bizim için nev zuhur bir yer değildir. Ecdadımız bin yıldır Avrupalıdır. Yaşadığınız ülkelerin vatandaşlığını mutlaka alın, almam demeyin alın. Veriyorlarsa alın, çifte vatandaşlığa izin veren ülkelerde zaten bir sorun yok.

GURBETÇİLERE MÜJDELER: Yurtdışındaki çocuklarımızın Türkçe’yi öğrenmeleri için proje desteklerimizi çeşitlendiriyoruz. Hafta sonu okulları ile çocuklarımızın ana dilleri Türkçe’yi ve kültürümüzü öğrenmelerini teşvik edeceğiz. Diasporadaki gençlerimize ayrılan üniversitelerdeki kontenjanları iki katına çıkarıyoruz.

Haberin Devamı

DÖVİZLE ASKERLİĞE 38 YAŞ MÜJDESİ: Mesela birkaç hafta önce vatandaşlarımız konsolosluk işlemleriyle ilgili tüm harçları banka kartıyla doğrudan başkonsolosluklarda ödeyebilecek.Boşanma kararlarının başka bir yere ihtiyaç kalmaksızın başkonsolosluklarda yapılacak işlemle tanınması konusunda başvurular alınmaya başladı. Dövizle askerliği 6 bin avrodan bin avroya düşürmekle kalmadık. 38 yaşını aşmış ama dövizle askerliğe başvuramamış kişilerin sorunlarını da çözüyoruz.

OSMANLI TOKADI: 24 Haziran seçimleri için bir kez daha sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. Şimdi soruyorum size. Öyle bir cevap verin ki Almanya’sından Fransa’sına, Belçika’sından Avusturya’sına, Hollanda’sına kadar Avrupa’nın her yerinden duyulsun. Türkiye’yi yeniden kaosa, belirsizliğe, istikrarsızlığa sürüklemek isteyen şer ittifakına karşı 24 Haziran’da bizimle yürümeye var mısınız? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini güçlü bir şekilde hayat geçirecek Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmaya var mısınız? İstiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmaya var mısınız? Terör örgütlerine, onların yerli ve yabancı işbirlikçilerine şöyle sağlamından bir Osmanlı tokadı atmaya var mısınız? Avrupalı Türklerin gücünü tüm dünyaya göstermeye var mısınız? Saraybosna’dan yükselen bu ses 24 Haziran’daki zaferimizin müjdecisidir.

Haberin Devamı

‘Avrupa ülkeleri sınıfta kaldı’

Tehditler bizi yıldıramaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik suikast planı ile ilgili ilk kez konuştu.

Erdoğan, dün Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Erdoğan’ı Saraybosna Uluslararası Havalimanı’nda Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic karşıladı. Erdoğan ve İzzetbegovic, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan şunları kaydetti:

YILMADAN DEVAM EDERİZ: (Balkanlar’da suikast yapılabileceği iddiaları size ulaştı mı?) Bana ulaştı. Zaten ulaştığı için de buradayım. Nereden ulaştı? Milli İstihbarat Teşkilatımızdan. Ama ben ulaştığı için buradayım. Çünkü bu tür tehditler, bu tür operasyonlar bizi bu yoldan alıkoymaz. Biz yola çıktığımız zaman yolumuza devam ederiz. Burada Avrupa’nın değişik yerlerinden gelen binlerce insan burada gelir de eğer görüşmek, buluşmak istediği bir lideri göremezse, buluşamazsa bu benim için doğru bir şey olur mu? Olmaz. Onun için burada kendileriyle burada buluşacağız. Biz yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz, 15 Temmuz’daki gibi.

Haberin Devamı

YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ: Bosna Hersek için NATO üyelik eylem planının mümkün olan en kısa zamanda etkinleştirilmesi konusunda aktif çabamızı sürdüreceğiz. Bu yolda hiçbir zaman Bosna Hersek’i yalnız bırakmayacağız. Bosna Hersek’in AB sürecindeki taahhütlerini yerine getirmesinden memnuniyet duyuyoruz.

FETÖ BİR AHTAPOT GİBİ: 15 Temmuz darbe girişimine müteakip Bosna Hersek’in gösterdiği dayanışma için bir kez daha şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. FETÖ toplumun her alanına kollarını dolamış bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalışıyor. FETÖ’nün Bosna Hersek’teki yapılanmasının da karşılıklı çabalarla kısa zamanda sonlandırılmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

KARAYOLU PROJESİ: İkili ticaret hacmimizi çok kısa zamanda geliştirmeye başladık. Kısa vadede şu anda hedefimiz 1 milyar dolardır. Bunu yükseltecek irade bizlerde var. Beklentimiz Türk yatırımcılarına ve şirketlerine Bosna Hersek’te daha fazla iş yapma imkanının tanınmasıdır. Bu altyapı projelerinin en güzel örneklerinden birini inanıyorum ki Belgrad-Saraybosna karayolu projesi teşkil edecektir. Temennim odur ki bu yatırım, altyapı yatırımı olarak gerçekleşsin, bu bölgenin adeta barış iksiri olsun. Özelikle ekonomi alanında 8 bin ton bize et gönderilmesi konusunu doğrusu ben az buluyorum. Benim geçmişimde bu sektörde çalışmışlığım var. Bu konuda yapacağımız ortak çalışmayla birlikte inşallah Bosna Hersek ciddi bir sıçramayı ayrıca yakalayacaktır.