Ekonomi Avrupalı Bodrum yolcusu

Avrupalı Bodrum yolcusu

25.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Dünya turizminin sayılı merkezleri arasına giren Bodrum sezona hızlı başladı. Avrupalı turistin ‘Bodrum’ akını, Türkiye’nin 50 milyon turist hedefine büyük destek sunacak

Avrupalı Bodrum yolcusu

Geçen yılı turizmde rekorla kapatan Türkiye, bu yıl da 50 milyon turist hedefine emin adımlarla koşuyor. Yaz sezonunda tesislerin tam dolulukla hizmet vermesi beklenirken, başta Antalya ve Bodrum olmak üzere kıyılara Avrupalı turist akını var.
Bodrum’un önde gelen yatırımcılarından Hapimag’in CEO’su Hassan Kadbi, İstanbul ziyaretinde gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni sezon hazırlıklarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Rekora doğru...

Dünyada 16 ülkede, 60 tesisi bulunan Hapimag’in Türkiye’de 25. yılını kutladığını hatırlatan Kadbi, “2019’un turizmde yeni bir rekor yılı olmasını bekliyoruz. Türkiye’nin 50 milyon turist hedefini yakalaması zor olmayacak. Avrupalı misafirlerimizin Bodrum’daki otelimize ilgisi artarak devam ediyor” dedi.

Kadbi, kapasite olarak Ege Bölgesi’nin en büyük turizm tesisi olan Hapimag Sea Garden Resort’un, 351 odalı tatil köyü ve 285 odalı otel bölümüyle her yıl başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok yerinden binlerce misafiri ağırladığını ifade etti.

Hassan Kadbi, Hapimag’in otel tarafının yabancı turistlerin yoğun rezervasyonu ile neredeyse sezonu kapamak üzere olduğunu belirtirken şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“12 ay açık kalan tesisimiz Türk turizminin en önemli değerlerinden. Bodrum’daki tesisimiz yurtdışından büyük ilgi görüyor. Almanya gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden misafir ağırlıyoruz. Örneğin bu yıl yaz-kış sezonunun tamamını kapsayacak şekilde Çin’den gelen turist sayısında ciddi oranda artış yaşıyoruz. Ayrıca İtalya’dan yoğun rezervasyon alıyoruz.”

‘Hedef aşılabilir’

Rusya ve Azerbaycan’dan da önemli oranda misafir ağırladıklarını anlatan Kadbi, Ortadoğu ülkelerinden Bodrum’a direkt uçuşların çoğalmasıyla talebin de arttığını söyledi.

Turizm sektörü açısından ilk çeyrek rakamlarının çok umut verici olduğunu ifade eden Kadbi şunları söyledi:
“50 milyonluk hedefi yakalamak ve aşmak zor olmayacak. Özellikle Avrupalı turistin Türkiye’ye ilgisi artarak devam ediyor. Dünyada her yıl 1.3 milyar kişi bir ülkeden diğerine seyahat ediyor. Bunun en az yüzde 10’unu Türkiye’ye çekmek gerekiyor. Bunun için de sürdürülebilir, yenilikçi ve nitelikli turisti hedefleyen politikaları hayata geçirmek lazım.”

Paylaşım ekonomisi ile tatile çıkarıyor

İsviçreli Hapimag Grubu özellikle teknolojinin gelişmesi ve tüketici alışkanlıklarının değişmesi sonucu ortaya çıkan ‘paylaşım ekonomisi’ kavramının dünyadaki öncülerinden.

Kişilere ait tek bir yazlık ve kışlık daire yerine onlara farklı alternatifler yaratmak üzerine kurulu Hapimag devre tatil sistemi kapsamında kişiler her yıl belli bir ücret ödeyerek tatil payı alıyor. Bu puanların karşılığında gitmek istedikleri tesisin puan değerlerine göre rezervasyon yapabiliyorlar.

Haberin Devamı

Hapimag’in tüm dünyada 130 bin üyesi, 2 bin yatak kapasitesi bulunuyor.