Ekonomi Avrupalı turist Antalya’ya dönüyor

Avrupalı turist Antalya’ya dönüyor

14.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya ve Belek bölgesi, bu yıl Avrupalı turistlerden çok umutlu. 2018’de Avrupa pazarında gerçekleştirdikleri yoğun tanıtım çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını belirten Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Zafer Alkaya, “Daha umutlu veriler ışığında yeni sezona giriyoruz” dedi.

Avrupalı turist Antalya’ya dönüyor

12 aylık düşünelim

Haberin Devamı

Almanya’nın bu yıl 5 milyon turist sınırını zorlayacağını söyleyen Alkaya, “Almanya, Antalya için önemli bir pazar, neden 7 milyon, 8 milyon olmasın... Bizim, öncelikle, bir bütün olarak hareket etmemiz lazım. Karşımızda, İspanya, Yunanistan, Portekiz gibi ciddi rakipler var. Turizme 12 ay olarak bakmak zorundayız” diye konuştu. Rus turist sayısının da bu yıl 5 milyonu geçmesini beklediklerini dile getiren Alkaya, şöyle devam etti:

“Ortadoğu pazarı da çok ciddi yükselişte ve özellikle Avrupa pazarındaki kayıplar düşünüldüğünde, alternatif pazar oldu. Ortadoğu pazarında, 2018’de yüzde 30 pazar artışımız var.”

Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin ise, Antalya’daki 5 yıldızlı tesislerin sunduğu ürün kalitesi, servis kalitesi ve hizmet kalitesi düşünüldüğünde hakettiği fiyatlarla satılmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Avrupalı turist Antalya’ya dönüyor

Golf yine canlanıyor

Ali Şahin, golf turizmi için 2018’e yönelik olumlu sinyaller aldıklarını da belirterek, şunları söyledi:

“Golf, turizmi 12 ay yapmak isteyenler için çok önemli. Golf turisti Belek bölgesi için de, Türkiye için de çok önemli çünkü golf turisti, yüksek para harcayan bir turist profili.

Bizim de Cornelia olarak, ünlü golf oyuncusu Nick Faldo tarafından dizayn edilmiş bir golf sahamız var. Golf açısından 2018’in yeniden yükseliş yılı olacağını, 2019’da ise eskisi gibi yüksek rakamlara ulaşacağımızı düşünüyorum. Bizim iklim koşullarımız, sonbahar - kış aylarında golf oynamak için çok ideal. Golf sahalarımız zaten mükemmel.”