Dünya Son dakika: Avusturya Başbakanı Kurz'dan skandal Türkiye açıklaması!

Son dakika: Avusturya Başbakanı Kurz'dan skandal Türkiye açıklaması!

20.04.2018 - 12:26 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılmasına şiddetle karşı çıkan Avusturya'nın sağ koalisyon hükümeti, Türk siyasetçilerin Türkiye'de Haziran seçimleri öncesinde topraklarında kampanya yapmasını yasaklayacaklarını söyledi.

Son dakika: Avusturya Başbakanı Kurzdan skandal Türkiye açıklaması

Türkiye'nın Avrupa Birliği'ne katılmasına sert şekilde karşı çıkan ve Türkiye karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen, Avusturya'nın sağ-kanat politikacılarından Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye'deki erken seçimle ilgili ORF radyosuna açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Kurz; "Erdoğan'ın Türkiye liderliği yıllardır Avrupa'daki toplulukları sömürüyor. Türkiye'deki seçimlerle ilgili yapılacak kampanyalar Avusturya'da istenmiyor ve kesinlikle bunlara izin verilmeyecek." dedi.

Yüz binlerce Türk'ün yaşadığı ülkede geçen yıl Türk bakanların seçim kampanyası yapmasına da izin verilmemişti. Türkiye’de yapılan referandum öncesinde Türk bakanlar, Almanya ve Hollanda’ya gitmiş fakat bu toplantılar iptal edilmişti. Bu gelişme Ankara ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında diplomatik krize sebep olmuştu.