Cadde Aydilge: ‘Yaralarını seven bir melankoliğim’

Aydilge: ‘Yaralarını seven bir melankoliğim’

06.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Gece Uyku Tutmazsa’ teklisini çıkaran Aydilge, “İnsanları elimden geldiğince kendileriyle barıştırmaya çalışıyorum. Yaralarını seven, kusurlarını örtmeyip öpen bir melankoliğim” dedi.

Aydilge: ‘Yaralarını seven bir melankoliğim’

Kiralık Aşk’ dizisi için seslendirdiği şarkılarla büyük başarı yakalayan Aydilge, albüm öncesi yeni single çıkardı. Melankoliyi, insanları ağlatmak için kullanmadığını söyleyen şarkıcıyla, yeni single’ını ve haziran ayında evleneceği keman sanatçısı Utku Barış Andaç’la aşkını konuştuk.

Haberin Devamı

-Albümden önce, ‘Gece Uyku Tutmazsa’ single’ını çıkardınız. Neden önce bunu tercih ettiniz?
Gelmekte olan albümün bir habercisi gibi... Melankoliyi, insanları ağlatarak sömürmek için kullanmıyorum. Evet, ajitasyon ve gözyaşı bu ülkede satar. Ama ben kendimi satmam. İnsanları elimden geldiğince ayakta tutmaya, yaralarıyla barıştırmaya çalışıyorum. Ama hiçbir zaman kusursuz ve yapay bir görüntüm ya da süper kahramanlara özgü bir ruhum olsun da istemedim. Yaralarını seven, kusurlarını örtmeyip öpen bir melankoliğim...

-Single ile yeni bir imaj çalışmanız oldu. Bu fikir nereden çıktı?
Aslında çok farklı bir imaj çalışması var diyemem. Ama saçımın bir yerinde hep bir uçuk kırmızı renk olurdu. Onunla da yolları ayırdım. Sadeleşme ihtiyacı duydum.

Haberin Devamı

-Şarkıya nasıl tepkiler geldi?
İzmit konserimde, ‘Gece Uyku Tutmazsa’ çıkalı daha 2-3 gün olmuşken, hep bir ağızdan söylemeye başladılar. Hüngür hüngür ağladım. Aşırı duygulandım. ‘Bilenler varsa eşlik etsin’ dememe kalmadan o kocaman salonda şarkının söylenmesi beni çok etkiledi.

-Dışarından bakıldığında çılgın biri olduğunuzu söylemişsiniz. Gerçekte Aydilge nasıl biridir?
Ben de herkes gibi kalbi kırık biriyim. Süper formüllü bir ruhumuz yok ki, o kırıkları yapıştıralım. Kusursuz insan robottur. O sevmediğimiz kusurlar, kendimizi geliştirme ve tamamlama fırsatı verdiği için aslında bizi daha mükemmel kılıyor. İyi birine dönüşmeme vesile oldukları için yaralarımı ve kırıklarımı seviyorum.

-‘Kiralık Aşk’ dizisinde şarkılarınızla çok ses getirmiştiniz. Yeni projeleriniz var mı?
Çalışmalarımı dizi, albüm ve single müziği diye ayırmıyorum. Tek amacım, iyi kalpli müzikler yapmak. Dizilerde büyük bir etkiye sahipler. O yüzden müziğimi insanlar üzerinde, şiddet dürtüleri uyandıran, ya da anne çocuk ilişkisi üzerinden duygu sömürüsü yapan, ağlak, ajitasyon içeren, veya berbat esprileriyle insanların zeka seviyesini küçümseyen diziler içinde kullandırtmam. Ama tabii ki iyi kalpli bir dizi ya da film karşıma gelirse, müziğini yapmaktan mutlu olurum.

Haberin Devamı

Aydilge: ‘Yaralarını seven bir melankoliğim’
‘Aşk tarife gelmez’

-Utku Barış Andaç’la haziran ayında evleneceksiniz. Bu aşk sizi değiştirdi mi?
Aşk tarife gelmez. Elbet değiştirmiştir ama nasıl tarif edebilirim ki? Yepyeni bir sayfa açsak da ne fayda, yazdıklarımız aynıysa? Ben yeni sayfalarda farklı şeyler yazmaktan yanayım. Aşk da muhteşem bir ilham kaynağı.

-Evlilik hazırlıkları yaparken, albümle uğraşmak zor olmuyor mu?
Albümle uğraşmak, evlilik hazırlığı yapsan da yapmasan da zor. Yıllardır, kalbimi açıp dinleyiciyi misafir ediyorum. Kimi çiçeklerle geliyor, kimi çamurlu ayaklarıyla... Gece-gündüz, içimdeki melodileri paylaşmak için hazırlanıyorum. Evlilik hazırlıkları bu sürecin yanında çocuk oyuncağı...

-Sürekli birbirinizi görmek nasıl bir duygu?
Birbirimizi çok sık gördüğümüz doğru, ama Utku aynı zamanda keman öğretmeni. Öğrencileriyle çalışıyor ve kendi solo albümünün kayıtlarını sürdürüyor. Dolayısıyla sürekli dip dibe değiliz. Ama konserlerimde bana eşlik etmesi büyük mutluluk. ‘Fazla muhabbet, tez ayrılık getirir’ sözüne de çok inanmıyorum.