Aydınlatıcı Dosyası

Herkese yeniden merhaba!

Bugün son zamanlarda adını sıkça duyduğunuza emin olduğum ''aydınlatıcı dosyasını'' masaya yatırıyoruz. Peki nedir bu aydınlatıcılar, nasıl kullanılırlar hepsinden bahsedeceğiz..

Son dönemde makyaj trendlerinde olmazsa olmaz hale gelen aydınlatıcıların öncelikli görevi cildinize doğal bir ışıltı katarak daha sağlıklı görünmesine yardımcı olmasıdır. Genellikle yüzünüzde yüksek bölgelere (alın, kaş altı, elmacık kemiği, dudak üstü, burun üstü ve çene) uygulanmakla beraber gözleri daha canlı ve uyanık göstermek için göz pınarlarınada uygulanabilir. Bunlarla beraber fondoten ya da bb kreminizin içine çok çok az miktar karıştırarak - hiç birimiz disko topuna dönmek istemeyiz değil mi :) - tüm cildinizede kullanabilirsiniz. Yağlı bir cildiniz varsa yağlanmanın yoğun olmadığı bölgelere uygulamaya dikkat edin, çünkü aydınlatıcı sürdüğünüz yeri ön plana çıkaracaktır.

Haberin Devamı

Aydınlatıcıları uygularken parmaklarınızdan, makyaj süngerlerinden veya fan fırçalarından yararlanabilirsiniz.

Gelelim çeşitlerine; aydınlatıcılar farklı formlarda bulunabiliyor, toz pudra, stick ya da krem şeklinde.. Renk konusunda da bir ayrım mevcut; sarı alt tonlular ve pembe alt tonlular.. Peki piyasada bu kadar çok çeşit varken kendiniz için ideal aydınlatıcıyı nasıl bulabilirsiniz?

  • Eğer cilt renginiz açık ise, cilt renginizden koyu olan aydınlatıcıları tercih etmemelisiniz. Özellikle cilt renginizden daha açık şampanya tonları, buzlu gümüş, ve inci tonlarını tercih etmeniz doğru olacaktır.
  • Buğday tenli ya da kumral iseniz, şeftali ve altın tonlarını tercih etmenizi önerebilirim.
  • Esmerseniz, bronz, ve pembe altın tonları tercih edebilirsiniz.

Umarım faydalı biz yazı olmuştur,

Sevgiler.