Ayna Ayna Söyle Bana Cildimi Güzelleştirecek Hangi Besinler Olmalı Hayatımda?

Cilt güzelliği hepimiz için önemli, sağlıklı ve zinde bir bedenin de en güzel yansıması, yani sağlığımızın vitrini diyebiliriz.

Pamuk prensesten miras kalan, uyuyan güzelle günümüze kadar uzanan bir tutku aslında… Prenses olmak değil gayemiz; dengeli beslenip hayata seslenmek olsun tek derdimiz.

Peki cildimize nasıl bakmalı, hangi besinlerle ışıldatmalı bir bakalım derseniz işte buyurun devam edelim okumaya:

Günlük Su Tüketiminizi Önemseyin

Öncelik her zaman su… Günlük olarak kilogram başına herkesin ortalama 30 ml su tüketmesi gerekir. Gün içinde içilen çaylar, ayranlar, kahveler ve diğer sıvılar su ihtiyacını karşılamaz hatta siyah çayın aşırı tüketimi vücudunuzu daha da susuz bırakır. Bu nedenle her masa başına, her çanta kenarlığına bir şişe su alalım efendim…

Haberin Devamı

Hormonal Denge İçin Uyku Düzeni

Yiyeceklere geçmeden önce diğer kritik nokta ise; uyku. Biz uyurken salgılanan hormonlar sağlıklı ve zinde bir bedenin öncelikli gereksinimidir. Günlük ortalama 6-8 saat arası uyumak cildin dinlenmesini sağlayacaktır.

Sağlıklı Yağlarla Cildinizi Nemlendirin

Hem soğuk kış aylarında cildinize yumuşaklık veren hem de güçlü antioksidan kapasitesiyle hücre yenilenmesine katkıda bulunan E vitamininden zengin besinlere mutlaka yer vermelisiniz. Gün içerisinde tüketeceğiniz kuruyemişlerden, avokadodan ve bitkisel yağlardan ihtiyaç duyacağımız E vitaminini sağlayabilirsiniz.

Sebze ve Meyvelerin Antioksidan Gücünden Yararlanın

E vitaminini, hem etkisini arttırması hem de gücüne güç katması için antioksidan ve flavanoid zengini C vitamini kaynakları ile birlikte tüketmelisiniz. Kırmızıbiber, turunçgiller, kivi ve yeşil yapraklı sebzeler başlıca C vitamini kaynaklarıdır. Suda eriyen vitamin grubunda olduğu için günlük C vitamini ihtiyacınızı düzenli olarak karşılamanız gerekir. 100 gram kırmızıbiberle veya 2 adet (150g) kivi ile günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir, vücudunuzu antioksidan deposuna çevirebilirsiniz.

Hazır vitaminlerden bahsediyorken A vitaminini de unutmamalı havuçtan bol ne var deyip hem salatalarda hem yemeklerde isterseniz de kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz. Bu sayede ölü dokuları cildinizden uzaklaştırıp, cilt kanserine karşı da önlem alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Omega-3 ün En Özel Temsili SOMON

Omega-3 konusunda en önemli destekçimiz su ürünleri onların yıldızlısı da somon tabi ki… Omega-3 doymamış yağ asidi ve vücudumuz tarafından da üretilmediği için dışardan alınması elzemdir. Pişirme yöntemini ızgara veya fırından yana kullanarak kızartmanın zararlı etkilerini de devre dışı bırakabilir, sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.

Havucuyla, biberiyle, kuruyemişleriyle ve balığıyla yani sağlıklı beslenmenin en güzel renkleriyle önce mutfağınızı renklendirin, renklerin enerjisiyle hem ruhunuzu besleyin hem de vitrininizi en güzel şekilde süsleyin.

En önemli giysimiz tenimiz; öpülmeye kalmadan uyanan pamuk prensesleriz hepimiz…

Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük
Beslenme ve Diyet Uzmanı

Haberin Devamı