Siyaset ‘Ayrımcılık dünyayı tehdit ediyor’

‘Ayrımcılık dünyayı tehdit ediyor’

19.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TRT World Forum’daki konuşmasında ayrımcılık, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi benzeri her türlü aşırılıkların sadece bulundukları ülkeleri değil, bütün dünyayı tehdit eden salgın birer hastalık  olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

‘Ayrımcılık dünyayı  tehdit ediyor’

“Bugün pek çok terör örgütü ya etnisiteyi istismar ederek ya dini istismar ederek ya farklılıkları istismar ederek ya da başka toplumsal bazı gerçeklikleri istismar ederek dünyayı kan gölüne çevirmişlerdir. O nedenle terör örgütlerinin, teröristlerin ve terör eylemlerinin zemin bulmaması bakımından da her türlü aşırılıkla mücadele etmenin, hepimiz için ortak, vazgeçilmez bir vazife olduğuna inanıyoruz. Çıkar eksenli yaklaşımlar kan ve gözyaşına neden olurken bunu hakikate sahip çıkan insanların hür sesi durduracak.

Haberin Devamı

Maalesef bugün kirli bilginin, algıların, ortaya atılmış senaryoların, masa başında planlanmış gerçeği ters yüz eden şeylerin hakikat yerine konduğunu görüyor ve gerçeklerin yalanlarla mücadelesine hep beraber tanıklık ediyoruz.”