Cilt Bakımı Ayva çekirdeği maskesi

Ayva çekirdeği maskesi

07.11.2017 - 17:06 | Son Güncellenme:

Ayva, çekirdeğinden yaprağına her kısmı değerlendirilebilen bir meyvedir. Oldukça sağlıklı olan bu meyvenin maskesi de cildimize çok yararlı bir maddedir. Ayva çekirdeği maskesi son zamanlarda oldukça revaçta olan bir bakım kürü haline geldi. Ayva çekirdeği maskesi nasıl yapılır? Ayva çekirdeği maskesi nasıl uygulanmalıdır? Detaylar haberimizde...

Ayva çekirdeği maskesi

Ayva çekirdeği çeşitli boğaz ağrılarına iyi gelir. Göğsü yumuşatarak öksürüğü gideren ayva çekirdekleri sindirim sistemini de düzenlemeye yardımcı olur. Faydaları saymakla bitmeyen ayva çekirdeği son zamanlarda maske olarak da kullanılıyor ve cilt sağlığı için oldukça faydalı. Evde kendinizin de yapabileceği ayva çekirdeği maskesi ile cildiniz daha parlak ve sağlıklı görünecek. Ayva çekirdeği maskesi nasıl yapılır? Ayva çekirdeği maskesinin püf noktaları nelerdir? İşte haberimizin detayları...

Haberin Devamı

Ayva çekirdeği maskesi için malzemeler

6 – 7 gram ayva çekirdeği
1- 1 buçuk bardak su

Ayva çekirdeği maskesi nasıl yapılır?

1.adım: Öncelikle suyunuzu kaynatmak üzere bir demliğe alın içine ayva çekirdeklerini atarak 15 dakika kadar kaynatın.
2.adım: Kaynadıktan sonra başka bir kaba ılınması için koyun. Ayva çekirdekleri soğuduğunda jölemsi bir kıvam alır.

Ayvanın bir diğer kullanım alanı ise yaprağı. Ayva yaprağı çayı ile birçok hastalığa göğüs gerebilirsiniz...

Ayva çekirdeği maskesi nasıl uygulanır?

Hazırladığınız jöleyi yüzünüze nazik hareketlerle sürün ve 5 dakika kadar bekletin ardından ılık su ile yıkayın.

Ayva çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Göğsü yumuşatarak öksürüğü gideren ayva çekirdeği boğaz ağrılarına iyi gelir. Sindirim sistemine de yardımcı olan ayva çekirdeği jölemsi kıvamı sayesinde kabızlığı keser.

Haberin Devamı

Cildi yumuşatarak cildin nem kapasitesini arttıran ayva çekirdeği dudaklara sürüldüğünde nemlendirici bir etki yaratarak kurulupu ve çatlamayı önler.

Ayva çekirdeğinin faydaları bu kadarla sınırlı değil elbette dilerseniz haberimize tıklayarak ayva çekirdeğinin diğer faydalarını okuyabilirsiniz.



Nuray Morkoç
PembeNar Özel

Yazarlar