Geri Dön

Ayva Kompostosu Tarifi

Ayva kompostosu tarifi kışın ev hanımlarının en çok tercih ettiği kış içecekleri arasında yer alır. Kışın asitli ve sağlıksız içecekler tüketmek yerine evinizde sağlıklı bir şekilde tüketebileceğiniz ayva kompostosu tarifi hazırlayabilirsiniz. Ayva kompostosunun nasıl yapıldığını bilmiyorsanız ayva kompostosu tarifimize göz atabilirsiniz. İşte ayva kompostosu tarifi...

Ayva Kompostosu Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet iri ayva
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karanfil (zevkinize göre miktarı değiştirebilirsiniz)
4 litre su
1 kase ceviz içi

Ayva Kompostosu Nasıl Yapılır?

Ayva kompostosu kışın en çok sevilerek tüketilen içecekler arasında yer alır. Kompostoların sadece yaz meyveleriyle lezzetli olabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kış meyvelerinden de enfes lezzette kompostolar hazırlayabilirsiniz. Bizde sizlere kışın en çok sevilen ve tüketilen ayva kompostosu tarifini yazdık.

1. adım: Bir tencerede 4 litre suyu kaynatın.

2. adım: Kaynayan suya soyup doğradığınız ayvaları ve karanfilleri ekleyin.

3. adım: Ayvalar yumuşayıp pişince şekeri de ekleyin. 2-3 dakika bu şekilde kaynayıp şeker iyice eridikten sonra ocaktan alın.

4. adım: servis ederken içerisine karanfilleri ve ceviz içini ilave edin.

5. Adım: Karanfiller kompostonun içinde çok beklerse acımsı bir tat bırakabilir. Kompostoyu ocaktan aldıktan sonra karanfilleri içinden alabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber