Geri Dön

Ayva reçeli tarifi

Ayva reçeli kışın vazgeçilmez kahvaltılıkları arasında yer alıyor. Kışa hazırlık yapmaya başladıysanız ve ayva reçeli tarifini henüz bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Sizler için ayva reçeli tarifini ve ayva reçeli nasıl yapılır sorusunun cevaplarını araştırdık. İşte ayva reçeli tarifi ve ayva reçeli yapımının püf noktaları.

Ayva reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 kg ayva
1 kg şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 adet kabuk tarçın
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağı

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva reçeli yapımında ufak püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Ayva reçeli tarifini uygularken ufak tefek püf noktalarına dikkat etmek reçelinizi oldukça lezzetli bir hale getirecektir. Ayva reçeli tarifini kolay bir şekilde hazırlayabilmeniz için tarifi sizlere adım adım açıklayacağız.

İşte ayva reçeli tarifini uygularken izlemeniz gereken adımlar…

1. adım: Ayvaları iyice yıkayın ve küp küp doğrayın.

2. adım: Doğramış olduğunuz ayvaların çekirdeklerini sakın çöpe atmayın. Ayva çekirdeklerini ayrı bir kabın içerisinde bekletin.

3. adım: Daha sonra küp küp doğramış olduğunuz ayvaları tencerenin içerisine boşaltın. Ayvaların üzerini kaplayacak şekilde içme suyu ilave edin.

4. adım: Ayvaları pamuk gibi oluncaya kadar kaynatın. Daha sonra ayvaların üzerine şekeri , ayva çekirdeklerini ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ilave edin.

5. adım: Ayvalarınız kıvam almaya başladığında içerisine karanfili ve kabuk tarçını ilave edin. Bir süre daha kaynattıktan sonra ayvalarınızın kıvam aldığını göreceksiniz.

Afiyet olsun.

Ayva reçeli püf noktaları

Ayva reçelinin en önemli kilit noktası çekirdekleridir. Ayvaları doğrarken çekirdeklerini muhakkak ayırıp ayrı bir kapta bekletin. Ayvalarınıza şeker eklerken çekirdeklerini de eklediğinizde ayva reçeliniz daha çabuk kıvam alacaktır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber