Gündem Azerbaycan’ın 99. yılı İstanbul’da kutlandı

Azerbaycan’ın 99. yılı İstanbul’da kutlandı

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Azerbaycan’ın kuruluşunun 99. yılı, dün akşam İstanbul’da düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı.

Azerbaycan’ın 99. yılı  İstanbul’da kutlandı

Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’in yanı sıra pek çok ülkeden yabancı devlet temsilcileri de katıldı.

Haberin Devamı

‘Eşsiz ilişkiler’

Resepsiyonda konuşan İstanbul Başkonsolosu Mesim Abdullaoğlu Hacıyev, Azerbaycan ile Türkiye arasında eşi benzeri görülmemiş ilişkiler olduğunu belirterek, “Öyle ki, bir millet iki devlet tabiri bu iki ülke arasındaki ilişkileri anlatan en yoğun ifadedir. Bu yıl aynı zamanda Azerbaycan Türkiye ilişkilerinin de kurulmasının 25. yıl dönümü. Her iki ülke cumhurbaşkanlarının girişimleri sonucu siyasi, ekonomik, askeri, kültürel ve sosyal ilişkiler en üst seviyeye ulaşmıştır. Bugün Azerbaycan ve Türkiye stratejik müttefiktir. Azerbaycan Türk yatırımlarının en öncelikli adresidir. Boru hatları ve tren yolları projesiyle ülkemiz Asya-Avrupa arasında bir köprü vazifesi görecektir. Bugünün bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ilişkiler, ulu önder Haydar Aliyev’in ‘Bir millet iki devlet’ ve ulu önder Atatürk’ün ise ‘Azerbaycan’ın kaderi kaderimiz, sevinci sevincimiz’ deyimiyle oluşturulmuştur” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Uzaklardaki kolumuz’

Gültekin ise, Azerbaycan’ın kuruluş gününü kendi kuruluş günümüz gibi kutladıklarını belirterek, “Bir millet iki devlet sloganı, bizim için de Azerbaycan söz konusu olduğunda her zaman inanılarak tekrarlanılan bir sözdür.

Azerbaycan’dan söz ederken de aslında ayrı bir devlet gibi tanımlayamıyoruz. Kendimizden, uzaklardaki bir kolumuz olarak görüyoruz. Azerbaycan bulunduğu bölgede barışa, istikrara ve gelişmeye örnek bir ülke. Şimdi de devlet başkanı vesilesiyle yaptığı kalkınma hamlelerini de gururla, mutlulukla izliyoruz” dedi.