Siyaset ‘Azmettirenler de ortaya çıkarılmalı’

‘Azmettirenler de ortaya çıkarılmalı’

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Başsavcılığı Sözcüsü Şelan eş-Şelan’ın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın  öldürülmesiyle ilgili soruşturma konusundaki açıklamalarına ilişkin, “Bazı açıklamaları tatmin edici bulmadığımı söylemek istiyorum. Talimat verenlerin de gerçek azmettirenlerin de ortaya çıkması gerekiyor”dedi.

‘Azmettirenler de  ortaya çıkarılmalı’

Açıklamada 11 kişinin tutuklu olduğunun kaydedildiğini belirten Çavuşoğlu “Daha önce 18 kişi tutuklanmıştı. Bu cinayeti gerçekleştirmek için İstanbul’a gelenlerin sayısı ise 15’ti. 11 kişinin 5’i ile ilgili idam istemi var ve yargılama sürecinin başladığını söylüyor başsavcı. Diğer taraftan diğer kişiler neden serbest bırakıldı?” dedi.

Haberin Devamı

Cesedin parçalanmasının, anlık bir şey olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, “Önceden öldürülüp, sonradan cesedin parçalanması için gerekli şahıslar ve cihazlar buraya getirilmiştir. Yani bu şahsın nasıl öldürüleceği ve parçalanacağı önceden planlanmıştır” diye konuştu.

‘Türkiye’de yargılanmalılar’

Ayrıca Türkiye’ye gelen 15 kişinin de Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yargılanması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Kaşıkçı’nın cesedi nerede, nereye atıldı, nereye gömüldü, nerede yakıldı? Ne yapıldıysa? İşte bu konuda henüz ortada bir cevap yok. Biz, Tükiye Cumhuriyeti olarak bu cinayetin tüm boyutlarıyla açığa çıkması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” l ANTALYA AA