Ankara Babalık Destek Eğitimi Programı'na Katılan Babalar Mezun Oluyor

Babalık Destek Eğitimi Programı'na Katılan Babalar Mezun Oluyor

15.02.2018 - 11:33 | Son Güncellenme:

.

Babalık Destek Eğitimi Programına Katılan Babalar Mezun Oluyor

Eşitlikçi bir toplumun geliştirilmesi ve mevcut eşitsizliklerin giderilmesi için çalışan Çankaya Belediyesinin “Babalık Destek Eğitimi Programı”na katılan 110 baba mezun oluyor.
Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarıyla Türkiye’nin ilk mor bayraklı yerel yönetimi olmaya hak kazanan Çankaya Belediyesinin Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte düzenlediği “Babalık Destek Eğitimi Programı” ilk mezunlarını veriyor. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 28 Şubat’ta saat 13.00’de başlayacak mezuniyet töreninde sertifika alacak 110 baba, Çankaya’nın ilk sertifikalı babaları olacak.
Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde düzenlenen eğitimle 3-6 ile 7-11 yaşları arasında çocukları olan babaların çocuk gelişimi konusunda bilgi edinmesi sağlandı. Çocuk yetiştirmenin sadece annenin işi olmadığının babaların da eşit bir şekilde sürece katılması gerektiğinin aktarıldığı eğitimde, farkındalık sağlamak, çocuklarıyla zaman geçiren, onlarla ilgilenen, gelişimlerine katkıda bulunan baba olmanın önemini anlatmak amaçlandı. Aile içi her türlü şiddetin önlenmesi, aile içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, demokratik davranışların gelişmesinin amaçlandığı eğitim, şiddet içeren davranışların değiştirilmesini, çocuk ihmal ve istismarının önlenmesini, babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmasını da hedefledi.
Eğitim kapsamında Çankaya Belediyesinin hizmet binalarında 15’er kişilik baba grupları, haftada bir gün 2 buçuk saat bir araya geliyor. Tamamı ücretsiz olan eğitimlerde, katılımcıların yüz yüze deneyim ve görüşlerini paylaştığı AÇEV eğitmenleri, yetişkin eğitimi yöntem ve tekniklerini uyguluyor. 10-13 oturum süren eğitim boyunca babaların edindiği bilgi ve becerileri toplumsal ilişkilerinde de kullanabilmesi için farklı çalışmalar yapılıyor. Söz konusu eğitime katılmak isteyen babalar, Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne 458 89 00/3501 numaralı telefondan başvurabiliyor.