Cilt Bakımı Bacak çatlakları nasıl önlenir?

Bacak çatlakları nasıl önlenir?

12.10.2017 - 18:04 | Son Güncellenme:

Bacak çatlakları hem kadınların hem erkeklerin ortak sorunlarından bir tanesi. Peki bacak çatlakları neden olur? Hemen hemen herkesin ortak kabusu bacak çatlakları nasıl önlenir? İşte cevabı...

Bacak çatlakları nasıl önlenir

Bacak çatlaklarının sağlığa herhangi bir etkisi olmasa da görüntüsü sebebiyle pek çok kişi için rahatsız edici olabilir. Bacak çatlaklarının sizin için sorun olmasını istemiyorsanız asıl yapmanız gereken bacak çatlakları oluşmadan durumu kontrol altına almak. Bacak çatlakları önlenebilir bir sorun ancak ortaya çıktıktan sonra da en aza indirmek mümkün.

Haberin Devamı

Bacak çatlakları neden olur?

Bacaklarda çatlak oluşumu genellikle ergenlik ve hamilelik gibi dönemlerde hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşabileceği gibi spor veya çeşitli kas yapıcı ürünlerin kullanımı sonrası kasların birden büyümesi ile yeterince esnek olmayan derinin yırtılmasıyla meydana gelebilir. Bunlarla birlikte hızlı bir şekilde boy atıldığında da enine çizgiler ortaya çıkabilir.

Bu faktörler bacaklarda çatlak oluşumunu tetiklese de asıl problem cildin yeterince neme sahip olmamasıdır. Cilt yeterince nemli olmadığında esnekliğini kaybedeceği için içerideki kas veya yağ oranının artması cildi zorlayarak çatlamasına neden olacaktır.

Bacaklarda çatlak oluşumu nasıl önlenir?

Yukarıda da söylediğimiz gibi bacak çatlaklarının sorun olmasını istemiyorsanız bacak çatlakları ortaya çıkmadan önce önlem almanız gerekiyor. Bunun en etkili yolu ise çatlak oluşumunu tetikleyen başlıca sebep olan elastikiyet azlığına önlem almaktır. Cildin elastikiyet kazanması için öncelikle bol sıvı tüketmek ve düzenli spor yapmak gerekiyor. Bunlarla birlikte cildi nemlendirmek için doğal yağlarla düzenli olarak masaj yapmmalısınız.

Yazarlar