Bahar Enerjiniz Ortaya Çıksın

Kusursuz bir fabrikadır insan vücudu; ancak nasıl fabrikalardaki makinaların zamansal bakımları oluyorsa bizim vücudumuzun da bazı dönemler özel bakıma ihtiyacı var. Şimdi tam da senelik bakımlarımızı yapmamız gereken dönem işte. Bahar dönemlerinde mevsim geçişlerinde biyolojik fabrikamızda yorgunluk, isteksizlik hatta depresif bir ruh hali kaçınılmaz oluyor. Bununla beraber kas ağrıları, uyku isteği, sinirlilik görülebiliyor.

Mevsim geçişlerinde de aktif kalabilmek için ne yapmalı?

Günlük içmemiz gereken suya bu dönemlerde özellikle dikkat etmeli; ağırlığınıza göre 2.5-3 lt dolaylarında su tüketmeye gayret etmelisiniz. Unutmayın su en iyi toksinsavardır.

Haberin Devamı

Açık havada yürüyüşler yaparak seratonin (mutluluk) hormonunuzu yükseltebilir; bu sayede yorgunluğu gün boyu kapı dışarı atabilirsiniz

Her gün yada 2 günde bir duş almak gün boyu vücudumuzun maruz kaldığı negatif elektirik yüklerinden kurtulmanızı sağlar, bu dönemde özellikle sık sık duş alarak rahatlayabilirsiniz

A,C,E vitaminleri ile selenyum bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğinden bunların tüketimini bu dönemde arttırmaya gayret edin. Meyveler ve yağlı tohumlar en iyi kaynak.

Ferahlamak adına gazlı içecekler veya kafeinli içecekler alıp metabolizmayı daha da hantallaştırmak yerine bitki çaylarına ağırlık verin. Sizi rahatlatırken ödemden de kurtarır. Özellikle Mate çayı hem dolaylı yoldan yağ yakımına destek hemde vücudu rahatlatıcı etkiye sahip.

Bazı danışanlarımın bu aralar terlemesinin arttığını gözlemlediğimden bunu da belirtmekte fayda görüyorum; tansiyon probleminiz yoksa bu günlerde 1 şişe doğal mineralli su tüketin. Terle kaybolan minerallerin yoksunluğu da bu dönemlerde halsizliğe ve tansiyon düşmesine yol açabilir. Yerine koymakta fayda var.

Baharda ışıldayan güneş bizim enerjimizle daha güzel! Herkese Enerjik Günler :)

Diyetisyen Tuba Ödübek