Siyaset Bahçeli’den 19 Mayıs mesajı: ‘Bu ruh ölmedi bu şuur bitmedi’

Bahçeli’den 19 Mayıs mesajı: ‘Bu ruh ölmedi bu şuur bitmedi’

20.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği 1’inci Uluslararası Gençlik Kongresi’ne mesaj gönderdi.

Bahçeli’den 19 Mayıs mesajı: ‘Bu ruh ölmedi bu şuur bitmedi’

Mesajında bir asır önce Samsun kıyılarına ayak basan yüksek irade sonucunda Türk milletinin ayağa kalktığını, esaret zincirlerini kırıp parçalamak amacıyla harekete geçtiğini hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Türk milleti tekrar Lozan öncesine döndürülmek, Sevr karanlığına mahkum edilmek istenmektedir. 1919’un rövanşını almak için kuyruğa giren iş birlikçi kadrolar, varlığımıza ve bağımsızlığımıza kast etmek maksadıyla faaliyet halindedir. Bilhassa Türk gençliğinin bunu görmesi, bu yakın gerçeği tereddütsüz idrak etmeleri tarihi önemdedir. 19 Mayıs Samsun iradesi, zillete ‘dur’ demektir. 19 Mayıs Samsun şuuru, siyasi ve ekonomik operasyonlara milli duruş göstermektir. Hiç kimse zillete düşüp yanlış hesap yapmasın. Hiç kimse İstanbul üzerinde senaryo yazmaya kalkışmasın. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a atılan bir adım nice kahramanlığa, nice fedakarlığa, nice destansı mücadeleye kapı aralamıştı. Bu ruh ölmedi, bu şuur bitmedi.”