Siyaset Bahçeli’den Arkaz’ın MHP’ye katılımına yorum: 50 yılda 50. milletvekili

Bahçeli’den Arkaz’ın MHP’ye katılımına yorum: 50 yılda 50. milletvekili

15.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM’nin açılışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öptüğü için eleştirilen ve İYİ Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel İdare Kurulu (GİK) listesinde yer almayan İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, dün itibarıyla MHP saflarına resmen geçti. Arkaz’ı makamında kabul eden Bahçeli, MHP’ye üye katılım belgesini imzaladı.

Bahçeli’den Arkaz’ın MHP’ye katılımına yorum: 50 yılda 50. milletvekili

Görüşmede, Bahçeli, yaşanan süreci anlattı. Bahçeli, 27. Dönem parlamentosunun açılmasıyla birlikte yanlarında oturan İYİ Parti grubundaki arkadaşlara “hayırlı olsun” dediklerini, bazılarıyla tokalaştıklarını bazı ülkücü camia içinde görev alanlarında el öperek saygılarını gösterdiklerini anımsattı. Bahçeli, “Bu tabi bir davranıştı ama, bunun bir linç kampanyasına dönüştürülmesi bizi üzdü. Son kurultayda sırf bu gerekçeyle Genel İdare Kurulu dışında bırakılmanızı doğru bulmadık. Kabul edilemez. Bunun için bir şeyler yapmak lazımdı, bir tavır koymak gerekiyordu” ifadelerini kullandı. Arkaz da Bahçeli’nin bu çıkışına “şeref duydum, memnun oldum” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Arkaz’ın MHP’ye katılımının anlamlı bir döneme denk geldiği de ortaya çıktı. Bahçeli, Arkaz’a MHP’nin kuruluşunun 50. yılına ilişkin çalışmaların dikkatle yürütüldüğünü belirterek, “50. yılda 50. milletvekili oldunuz. Anlamlı oldu, nasip böyle” ifadelerini kullandı.

Açıklamadaki şifreler

Arkaz’ın katılımıyla birlikte kulislerde, İYİ Parti’deki ülkücü kökenli vekillerin MHP’ye geçip geçmeyeceği merak konusu oldu. MHP koridorlarında Bahçeli’nin, “kapıyı açık bıraktığı” inancı hakim. Bunun içinde MHP liderinin önceki gün yaptığı açıklamadaki şifreler dayanak gösteriliyor. KulislerdeBahçeli’nin, “Değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz ve benzeri durumdaki arkadaşlarımızı yakından takip ediyoruz” ifadesi MHP’ye geçişlerin devam edeceğinin işareti olarak yorumlanıyor.

Haberin Devamı

Meclis’te yeni tablo

Ak Parti: 290
CHP: 144
HDP: 67
MHP: 50
İYİ Parti: 41
Saadet Partisi: 2
BBP: 1
Demokrat Parti: 1