Siyaset Bahçeli’den CHP’ye ‘mirasyedilik’ eleştirisi: Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletİ

Bahçeli’den CHP’ye ‘mirasyedilik’ eleştirisi: Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletİ

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Papaz Brunson kararı, ne söylenirse söylensin milletimizi üzmüş ve yaralamıştır” dedi. Bahçeli, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devredilmesini isterken de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek vârisinin Türk milleti olduğunu, bugünkü CHP’nin Atatürk’le yolları çoktan ayırdığını savundu.

Bahçeli’den CHP’ye ‘mirasyedilik’ eleştirisi: Atatürk’ün gerçek  varisi Türk milletİ

Bahçeli, partisinin Meclis grubunda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

FIRAT’IN DOĞUSU TEHDİT OLMAKTAN ÇIKARILMALI: Fırat’ın batısında sinsi hesabı ayağına dolanan ABD, bu kez Fırat’ın doğusuna gözünü dikmiş durumdadır. Teröristler Menbiç’in çevresine çukurlar kazıyor, ABD sözde Büyük Kürdistan hayaliyle avunuyor, PKK/YPG silah ve terörist takviyesiyle günden güne palazlanıyor. Fırat Kalkanı ile Azez-Cerablus arası nasıl emniyete alınmışsa, Zeytin Dalı ile Afrin’de nasıl mıntıka temizliği yapılmışsa, belki daha da tesirlisi başarılmalı, Fırat’ın doğusu tehdit olmaktan tamamen çıkarılmalıdır.

YOK ÖYLE MİRASYEDİLİK (CHP yönetiminin ‘eşkıya’ açıklaması): Bu alçak ifade karşısında sormak lazımdır ki, eşkıya kimdir? Direnme hakkından kast edilen nedir? Diyorum ki, ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsanız. Eşkıyaya gelince, kimlerle oturup kalktığınıza bakın eşkıyayı muhakkak görürsünüz. Atatürk’ün miras ve tapusunun delinmeye çalışıldığını söylüyorlar. Atatürk’ün gerçek vârisi büyük Türk milletidir. Bugünkü CHP’nin Atatürk’le yolları çoktan ayrılmıştır. Siz kim Atatürk kimdir? Yok öyle mirasyedilik, İş Bankası hisseleri doğruca Hazine’ye devredilmelidir.

Haberin Devamı

CUMHUR İTTİFAKI

Mahalli İdareler Seçimleri yeni sistemin kökleşmesi, milli bekamızın sağlam esaslara bağlanması için istikrar içinde yapılmalı ve makul sonucu vermelidir. Bizim değerlendirmemiz, Cumhur İttifakı’nın Mahalli İdareler Seçimleri’ne de ahlaken ve esasen yön verip istikamet çizmesidir.. CHP pusudadır, sokağa göz kırpmaktadır. HDP punduna getirip suyu bulandırmanın emelindedir. İP’in ise metruk bir tekne gibi bir süre sonra hangi kayalığa çarpıp dağılacağı az çok bellidir. Türkiye’yi bu müflis ve mürai ellere bırakamayız.

'PAPAZ BÜYÜSÜ BOZULDU'

Herkesin gözü önünde Türkiye’den Evanjelist bir papaz geçip gitmiştir. Bu papaz ki, Türkiye ile ABD ilişkilerini taammüden zaafa uğratmıştır. ABD Başkanı, papazla yatıp papazla kalktı. Twitter kanalıyla tehditkâr mesajlarını yoğunlaştırdıkça kur yükseldi, faiz patladı, enflasyon azdı; Türkiye ekonomisine adı konulmamış savaş açıldı. Ev hapsine alınması kanamayı durdurmadı. 12 Ekim’de papaz 3 yıl 1 ay 15 gün ceza almış; yattığı süre hesaba katılarak tahliyesi kararlaştırıldı. Yüzeysel olarak diyebiliriz ki, papaz gitmiş, kavga bitmiştir. Anlaşılan papaz büyüsü de bozulmuştur. Trump’ın Türkiye’ye hisleri şıpsevdiler gibi birdenbire değişmiştir. ‘Eskiye döneceğiz’ sözleriyle Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkürü ihmal etmemiştir. Seviyesiz Trump’ın yerini sempatik Trump almıştır. Türkiye’nin değerini bir papaza indiren bir ülkenin başkanına güven duyulamaz.

Haberin Devamı

TRUMP UYANSIN: Unutulmasın ki, bizi adam yerine koymayanı biz insan bile görmeyiz. Papazı almak için her dayatmayı yapan ABD Başkanı, yarın bir başka meseleyle ilgili aynı tutumunu sürdürürse ne yapacağız? Trump kendisini ali kıran baş kesen mi görmektedir? Türkiye, ABD’nin sömürgesi, 51. eyaleti değildir. Trump uyuyorsa uyansın, uyanıksa ayağa kalksın; büyük Türk milletini hafife almasın, Türkiye’nin şanını ve şerefini tartışmaya açacak sefillikle arasına mesafe koysun. Bu işin şakası yoktur. Türk’e kefen biçilmez, Türk’le eğlenilmez, Türk’e tuzak işlemez.

Haberin Devamı

VER PAPAZI AL PAPAZI: Yargı kararına saygımızı dile getirip yutkunduk sayalım. Hukuken pek çok mahsurları da görmezden gelelim. Bu çerçevede Papaz Brunson verildiyse, ABD’deki Papaz Gülen niye alınmaz, neden alınamaz? Halbuki, ‘ver papazı al papazı’ demiştik. Sözümüz söz, irademiz senetti. Varsayalım papaza papazla karşılık vermediler. Umut ettiğimiz takas gerçekleşmedi. Bu durum karşısında Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın iadesi ne zaman olacak? Milli vicdanı rahatsız eden bir sorunla ilgili kanaatlerimizi dile getirmek, hatta sitem ve şikayetimizi seslendirmek en makul hakkımız, en meşru görevimizdir.