Siyaset Bahçeli’den Yıldırım değerlendirmesi: İstifaya gerek yok

Bahçeli’den Yıldırım değerlendirmesi: İstifaya gerek yok

11.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mart 2019 Yerel seçiminde Ak Parti’den İstanbul adaylığı gündeme gelen TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’ndan ayrılmasına gerek olmadığını belirterek, “Seçilirse milletvekilliğinden ayrılır, belediye başkanı olur” dedi. Bahçeli, Cumhur ittifakına ilişkin formülü ise cebinden çıkardığı kağıt üzerinden anlattı.

Bahçeli’den Yıldırım değerlendirmesi: İstifaya gerek yok

Bahçeli, TBMM’deki bütçe görüşmelerine verilen arada, kuliste gazetecilerle sohbet etti. Yerel seçime ilişkin ittifak görüşmeleriyle ilgili soruları yanıtlayan Bahçeli, AK Parti ve MHP’den birer yöneticinin çalışmaları yürüttüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

‘Önemli şahsiyet’

Erzurum ve Denizli adaylarının çekildiği hatırlatılan Bahçeli, “Cumhur ittifakı’nı oluşturan iki partinin içinde Erzurum’da AK Parti 220 bin oy almış, 24 Haziran’da. Buna karşılık biz 78 bin oy almışız. Böyle bir durum karşısında ‘Aday bizden olsun’ demek ‘cumhur ittifakı’ ruhuyla bağdaşmaz. Denizli’de de böyledir” dedi.

Bahçeli, TBMM Başkanı Yıldırım’ın yerel seçim için olası adaylığıyla ilgili de “Eğer ‘cumhur ittifakı’nın adayı olarak İstanbul’da AK Parti Sayın Binali Yıldırım Bey’i düşünmüşse ‘Onun istifa etmesi gerekirdi’ tartışmasına Türkiye’de kimse girmesin. Çünkü milletvekili seçilirse milletvekilliğinden ayrılır, belediye başkanı olur. Cumhur ittifakında seçildiği gün Binali Yıldırım Bey, Meclis Başkanlığı’ndan ayrılmış olur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“Binali Bey önemli bir şahsiyettir” diyen Bahçeli, “Cumhur ittifakından memnuniyet duyuyorsak Binali Bey’den memnuniyet duymamız lazım. Aday olursa başımın üstünde yeri vardır” ifadesini kullandı. Bahçeli ‘Andımız’ ve ‘af’ tartışmalarıyla ilgili “Geçmişteki düşüncelerimiz aynı konumdadır. Ne Andımız’dan vazgeçeriz ne de cezaevlerinin tıka basa dolduğu bir yerde af önerisinin gerçekleşmesi için herhangi bir tasarruftan vazgeçmeyiz” değerlendirmesini yaptı.