Siyaset Bahçeli: MHP kilit partidir

Bahçeli: MHP kilit partidir

25.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri, partisinin bütün engelleri yıkıp tarihi bir başarıya ulaştığını ifade ederek, “Bizi yıkmak istediler, başaramadılar. Felaket tellallığı yapanlar Türklüğün vicdanına çarpmış ve dağılmıştır” dedi.

Bahçeli: MHP kilit partidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran’dan Cumhur İttifakı’nın zaferle çıktığını belirterek, “MHP kilit parti” dedi.

Bahçeli, seçim sonuçlarının netlik kazanmasının ardından MHP Genel Merkezi’nde coşkulu kalabalığa yaptığı açıklamada şu mesajları verdi:

ŞAŞKINA DÖNDÜLER: Cumhur İttifakı’nın zaferini gururla, onurla, müsterih bir vicdanla idrak ve ifade ediyoruz. Bu demokratik oluş ve olgunluğa saygımız tam ve kesindir. Türkiye bugün itibarıyla resmen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmiştir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda sonuçlanmış, kriz bekleyenler şaşkına dönmüşlerdir.

MHP İÇİN TARİHİ BAŞARI: MHP, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında tavizsiz durmuştur. Aynı zamanda partimiz bütün engelleri aşarak, bütün oyunları bozarak, bütün karanlık senaryoları parçalayarak TBMM’de temsil edilme imkanına kavuşmuş, çok değerli bir milletvekili sayısına ulaşmıştır. Göğüslediğimiz badireleri, karşı karşıya kaldığımız tertip ve tuzakları dikkate aldığımızda Milliyetçi Hareket Partisi bugün tarihi bir başarıya imza atmıştır.

KİLİT PARTİ: Bizi yıkmak istediler, başaramadılar. Tahrip etmek istediler, sonuç alamadılar. Felaket tellallığı yapanlar Türklüğün vicdanına çarpmış ve dağılmışlardır. Türk milleti, Milliyetçi Hareket’i TBMM’nin hem kilit partisi yapmış, hem de denge ve denetleme görevini vererek önemli bir sorumluluk yüklemiştir. Türkiye’nin önü açılmıştır. Türkiye’nin geleceği aydınlanmıştır.

5 YIL ÇABALAYACAĞIZ: Milliyetçi Hareket Partisi, önümüzdeki beş yıllık zaman süresinde milletimizin beklentileri doğrultusunda şevkle, heyecanla, sabırla, akılla, muazzam bir inanmışlıkla çalışmalarını sürdürecektir. Önce ülke ve milletim, sonra partim ve ben kararlılığımızdan asla taviz vermeden mücadelemize mücadele katacağımızdan herkes emin olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi konusunda üstümüze düşen her görevi azimle yerine getireceğiz.

Elimizi taşın altına koyacağız: Tarafımız Türkiye’dir. Safımız büyük Türk milletidir. Hedefimiz milli birlik ve dayanışmanın güçlenmesidir. Temel önceliğimiz var olan, üst üste yığılan, günden güne tesir alanını genişleten vahim sorunların çözümüne katkı sunmak, destek vermektir. Bu maksatla da elimizi taşın altına koymaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yapıcı, müspet, uzlaşmacı tavrımızı sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Milli ve yerli duruşun Türkiye’de tam hakim olması için tüm gücümüzle çalışacağız. Terörle mücadelenin başarıya ulaşması, Sosyal ve ekonomik meselelerin milletimizin arzuları doğrultusunda nihayete ermesi, Kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesi, Ve elbette Türkiye’nin bölgesel, dahası küresel kuşatmadan tamamen kurtulması hususunda Cumhur İttifakı’na düşen sorumluluklar çok fazdır. MHP yeni sistem içinde vazifesini en etkili şekilde icra ve ifa edecektir.

Erdoğan’ı tebrik etti

Daha sandıklar açılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçilmesinin ortaya çıkması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan’ı arayarak tebrik etti. Bahçeli, ortaya çıkan sonuçların Ak Parti ve MHP için memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.