Siyaset Bahçeli’nin formülü tartışma yarattı

Bahçeli’nin formülü tartışma yarattı

17.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı görevini sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda yaşanan tartışmaya ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelen “vekâlet” önerisini değerlendiriyor.

Bahçeli’nin formülü tartışma yarattı

Farklı görüşler

Haberin Devamı

Bahçeli, son grup konuşmasında “Bize göre Sayın Yıldırım’ın istifasına gerek yoktur. Bu kapsamda Sayın Yıldırım, seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme gününe kadar, Ankara dışında olduğu dönemlerde başkanvekillerinden birisine yazıyla vekâlet görevi verebilecektir. Böylece her itiraz, her suçlama, her polemik bıçak gibi kesilecektir. Sayın Yıldırım, TBMM Başkanı olmasına rağmen propaganda yasaklarına doğal olarak uyacak, görevinin imkânlarını kullanamayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli’nin önerisiyle ilgili soru üzerine “konuyu inceleyeceklerini” söylemekle yetinirken, kurmayları arasında görüş ayrılığı yaşanıyor. Bazı kurmaylar muhalefetin konuyu sürekli gündemde tutma çabasının boşa çıkarılması için Bahçeli formülünün uygulanabileceğini ifade etti. Hukukçuların ağırlıklı olduğu grup ise “Özür gerekçesiyle vekalet hukuku arkadan dolanmak olur” görüşünü savunuyor. Bu arada AK Parti, Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı görevini sürdürmesiyle ilgili tartışmaları yakından takip ediyor. Yıldırım, parlamento muhabirlerine yaptığı son açıklamada TBMM Başkanlığı görevine devam edeceği mesajı verse de, AK Parti içinde ağırlıklı beklenti adaylığının YSK’ya sunulacağı 19 Şubat ya da aday listelerinin kesinleşeceği 3 Mart itibarıyla Yıldırım’ın görevini bırakacağı yönünde.